Múžete mi prosím někdo vysvětlit pro jste zamezili funkci ClearStatCache? Prestal mi fungovat chat na mých stránkách.... Mohli byste ji opět zpřístupnit? Případně mohl by mi někdo poslat scripty na jednoduché chaty....
Děkuji
Pridavam se s dotazem, mam uplne stejny problem.
Mno, k čemu to do Chatu potřebujete? Nějak jsem nenašel použití (ale možná tu funkci neznám tak skvěle).
Pokud u chatu není tahle funkce, tak v podstatě ztrácí svou rychlost a účel, neboť se stránka načte až na druhý nebo třetí pokus a nebo vůbec a stále se načítá z cache...
na uplny zacatek scriptu:
@Header("Pragma: No-cache");
@Header("Cache-Control: no-cache, must-revalidate");
@Header("Expires: ".GMDate("D, d M Y H:i:s")." GMT");
Tak to mi tedy vysvětlete funkci ClearStatCache.
Pokuď vím a dobře chápu manuál, tak rozhodně nemá nic společného s cachováním stránek. Pokud vím, tak vyprázdní cache stavu souborů. Ale souborů se kterými manipuluješ v daném scriptu. Tento cache se automaticky vyprázdní při skončení scriptu. Jsou v něm uloženy informace o posledním volání stavových funkcí, ovšem využití těchto funkcí v chatu fakt nevidím.
No jestli se mýlím, tak mě opravte, ale dal jsem si tu práci a kouknul se do manuálu a ten hovoří celkem jasně.
presne tak, vcelku by me jako ani nenapadlo zakazovat tu funkci kdybych nevidel prilis casto konstrukce typu while (...) {clearstatcache();}
jde o to, aby mohl behem behu jednoho skriptu opakovane testovat, zda se ten soubor behem te doby (co je ten skript spusten) nezmenilo neco s nejakym souborem (typicky asi velikost nebo cas modifikace)
nemusim snad vysvetlovat, ze kdyz takovy skript zere 100% cpu, bezi az tech 20 sec. (pak to phpko usekne) a je pristupu na ten skript hodne (coz u chatu neni tak divna vec), ze to neni dobra vec
rozumne pouziti teto funkce jsem jeste nevidel
jo? a co treba nahrada za flock()? to ti taky neprijde jako rozumny?
(flock() je diky sve 'portabilite' prece jenom ponekud nevhodny...)
podivej se na /3w/kvalitne.cz/j/jak/bin/twebsystem/twebsystem.php, funkce tusim lock_file()...
<HTML>mno, ani tak se mi to nelibi, zamykani souboru timto zpusobem je ponekud osklive, ale i to se da delat slusne (dat tam sleep dovnitr toho while-u jak to mas ty) a jinak
kdyby php umoznovalo limitovat pocet spusteni tehle funkce v jednom skriptu, nastavil bych to ... jelikoz to neni mozne, nejde to zatim jinak nez to zakazat
nemam silu kontrolovat vsechny skripty a ani cas tohle do php dodelat</HTML>
TO: mira (admin)
muzes teda vydat novy seznam zakazanych a omezenych fci?
Měl bych dotaz. Možná špatně chápu jak funguje tato funkce, jelikož stále nevím, jak ji využít v guestbooku a chatu.
Docela by mě to zajímalo, jelikož momentlně dumám nad ideálním způsobem ošetření cachování stránek v těchto scriptech.
to s tim nema vubec co delat
Taky nechápu kde v guestbooku používáš cache...mám plno guestbooků ve scriptech a u žádného jdem zatím využití této funkce nenašel....
Proč prostě nemůže být vymazání cache funkční? Za chvíli už bude fungovat jen echo a podmínky if....
bud tak hodny a podivej se do manualu, pripadne do zdrojaku, jestli jsi nekdy videl program psany v cecku, co ta funkce vubec dela
vcera jsem to povolil, aspon budu mit vetsi motivaci dodelat do php ty limity
Mno dobrý, jsem rád, že umím číst, dík admine za potvrzení. A bojím se, že někdo ne (a nebo neumí otevřít manuál).
Jen by mě zajímalo, když tak po této funkci voláte, k čemu ji fakt potřebujete. Hoďte sem zdroják toho scriptu a pokud to tam opravdu bude mít smysl a bude to nezbytný, tak smekám klobouk a beru zpět.
zdrojak ti nedam, jestli si myslis, ze clearstatcache() je na nic, tak si to klidne mysli, me to zrovna nepali, ale treba kdyz delas neco na zamykani souboru a z ruznejch duvodu nemas rad flock(), dela se to vetsinou tak, ze pritomnost souboru (+ ne moc starej lastmod) znamena 'zamknuto', jinak odemknuto...
4jkt: Dobrý, to už tu bylo. Já si nemyslím, že to je na nic. Jen mě zajímá, k čemu se to tak žhavě potřebuje do questbooku a chatu. A to mi tu ještě nikdo nebyl schopnej napsat (konkrétně prosím).
do guestbooku a chatu fakt nevim, ale nejaky lamovsky pouziti by se urcite naslo ;-)
> lamovsky pouziti
No, a právě o to nám asi jde, že v guestbooku by šlo o lamovské použití. Jinak proti ClearStatCache snad nic osobního nemá :-)
Tak jsem rád, že jsme se shodli, že clearstatcache není nepoužitelnej, ale ve skriptech, o kterých se tu bavíme, se bez něj obejdeme.