kodovanie stranok

caute mam problem s kodovanim stranok
pouzivam kodovanie 1250 na cele stranky ale z MySQL mi to stale hadze v 8859-2, ak prekodujem cele stranky na 8859-2 tak data z DB su dobre ale vsetko ostatne je zase zle. Nieco podobne som tu vydel ale viacmenej som zaciatocnik a potrebujem konkretnejsiu pomoc. dakujem
Databázi nastav stejné kódování jako stránkám nebo naopak stránkám jako databázi, což bych doporučoval spíše, ale zásadní rozdíl v tom není.

Problém potom bude v tom, že buď data v databázi nebo data ve stránkách budeš muset překódovat.
Dovysvětlení: Pavel to napsal dobře, jen doplním, kdyby to nebylo jasné. Jedna věc je totiž nastavit kódování a druhá věc je to v něm psát. Nemůžeš tedy jen změnit to kódování, ale musíš to v nějakém editoru převést na dané kódování.
Jo tou první větou jsem chtěl jinými slovy říct, ať raději použiješ iso8859-2 než win-1250, kdyby tě to náhodou zmátlo ;-)
ja by som radcsej prekodoval DB lebo stranky mam v 1250. a stranky sa doplnaju a .... DB je v podstate staticka a uz nemenna (sem-tam zmena)
ako to prekonvertujem (teda v com) som to skusal v UltraEditore ale tam to konvertuje z ANSI do OEM. Alebo som si to niekde nevsimol ))) thx )
Můžeš to udělat ve zpoustě programů. Jestli chceš dělat dále s webem, určitě se ti bude hodit PSPad - skvělý český freeware editor, který to umí.
http://www.pspad.com/

Databázi překóduj třeba tak, že ji dumpneš, data v textovém editoru překóduješ, pak změníš kódování databáze a v jejím kódování do ní data znovu nahraješ.
takze prekodoval som celu DB ale ....
>, pak změníš kódování databáze
toto musim zmenit kde?

mas ICQ? je mam 22077894 ak mozes tak napis
thx
Ne, nemám ho teď nainstalované.

Nejjednodušší pro tebe asi bude stáhnout si phpMyAdmina, tam to uděláš jedna dvě a navíc se ti bude hodit pro práci s databází i dále.

www.phpmyadmin.net
o.k.

uz som to vyriesil
nevedel som ze nastavenie v phpMyAdmin ktoru mam na inete
ze nastavenie kodovania ovplivnuje aj vyzstup dat za DB
som myslel ze je to len na zobrazenie.

diki moc
<HTML>> nevedel som ze nastavenie v phpMyAdmin ktoru mam na inete
> ze nastavenie kodovania ovplivnuje aj vyzstup dat za DB

no ma, ale jen jako logicky dusledek

ma to vliv na to, v jakem kodovani se tam ty data dostanou, pokud to pak neprekodovavate (viz napoveda), tak je dostavate zpatky ve stejnem tvaru jak byly do db vlozeny</HTML>