Grafika v PHP

potřeboval bych vykreslit výsečový graf (koláč) z N hodnot.
existuje v PHP taková funkce, popř. ví někdo, jak na to ?
Na webu je na téma grafů kopec informací ;-)

Např.:
www.interval.cz

konkrétněji
http://interval.cz/search_ex.asp?co=grafy&operator=1&nadpis=1&popis=1&text=1&rubrika=62&autor=0

a ještě konkrétněji (koláčové grafy ze seriálu o statistice přístupů)
http://interval.cz/clanek.asp?id=1497
hledej funkci imagekolac .. a nebo na www.php.cz dej do vyhledavani fci imagefilledarc a podivej se do prispevku dole tam je kolacu vic nez dost .. makovy, tvarohovy, povidlovy ..
JPGraph knihovna - naprosto COOL.

http://www.aditus.nu/jpgraph/
jpeg knihovna - pouziti jpeg na grafy je blbost (resp. png je mnohem vhodnejsi kvuli ostrym hranam, coz dct komorese z jpegu moc nezvlada) - ale jpgraph neznam, mozna, ze umi i jine formaty
Používám jpgraph na grafy, které tvořím z údajů uložených v accesovské databázi a zatím to umělo vše, co jsem potřeboval. Výsledný obrázek tvoří v PNG.

Uživatel je s tím velice spokojen. Online jsem mu umožnil měnit si velikost grafu, zobrazení/nezobrazení hodnot do grafu, zvětšení grafu ze tří možných velikostí nebo zadání vlastními rozměry atd.

Opravdu bomba. Pro potřeby vytápění používám sice jen lineární graf (dvě hodnoty v jednom grafu - venkovní teplota a teplota prostoru), ale ostatní se dají celkem jednoduše implementovat přilinkováním potřebné knihovny funkcí (tříd).
vsechno de, kdyz je na to cas a chut, taky sem si kdysi takhle hraval s grafama, je to docela pekna a zabavna cast php ;-)