Mám takovej problém. V následujícím skriptu mám použito stránkování tak, že dole pod každou stránkou se objevují odkazy dalších stran, který následujou, např. 1 - 10 | 11 - 20 | 21 - 30 |
Tohle mi všechno funguje. Ale jak udělat, aby právě aktuální stránka např. budu na druhý takže | 11 - 20 | nebyla dole odkazem, takže by se na ní nedalo kliknout, jestli mi dobře rozumíte. Dalo by se teda kliknout jen na první a třetí stranu. Posílám skript:
$pages = ($page * 10) - 10;
$result = MySQL_Query("SELECT * FROM tabulka ORDER BY id DESC LIMIT $pages, 10");
//cyklus while a pod ním tohle
echo "| ";
$pages = ($page * 10) - 10;
$result = MySQL_Query("SELECT * FROM tabulka ORDER BY id DESC LIMIT $pages, 10");
$query= MySQL_Query("SELECT * FROM tabulka ORDER BY id DESC");
$stranka = Ceil(MySQL_Num_Rows($query)/10);
for($page = 1; $page <= $stranka; $page++):
$od = $page * "10" - "9";
$do = $page * "10";
echo "<a href=\"nejaka_stranka.php?page=$page\" style=color:rgb(129,129,129)>$od-$do</a> | ";
endfor;
ty promenne jinak pojmenuj, a kdyz predavas $page v GET, tak staci v tom for dat if($aktualni_stranka!=$page)
a ciselne hodnoty nedavej do uvozovek!
A co dosadím do proměnný $aktualni_stranka ?
cislo aktualni stranky na ktere se nachazis
To je sice hezký, ale když to mám ve scriptu, tak to může bejt stránka jakákoliv, např. 1, 2, 3, 4, 5 a tím pádem se můžu nacházet na jakýkoliv stránce. Co teda pak ?
Petr
ach jo...
if (!isset($pages))
$pages = 0;
//cyklus while a pod ním tohle
echo "| ";
//pocet clanku
$pocet = mysql_num_rows(MySQL_Query("SELECT id FROM tabulka));
for($i = 0; $i < $pocet; $i++):
echo "<a href=\"nejaka_stranka.php?page=".($i*10)."\" style=color:rgb(129,129,129)>".($i*10)."-".($i*10+10)."</a> | ";
endfor;