Safe Mode - zrušení či obejítí

Nevíte prosím někdo, jak by šel vypnout Safe Mode, či příp. nějak obejít? Pořád mi to háže chybu:

Warning: opendir(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 99 is not allowed to ...

díky
To neni chyba safe mode, ale chyba ve tvem skriptu. Tato chyba se objevila, protoze otviras nejaky adresar, ktery nexistuje.

Prekontroluj si pozici soubor-adresar a podle toho uprav zdrojak.

Tomík.
Díky za ohlas. Celé chybové hlášení zní (po příkazu opendir):

Warning: opendir(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 99 is not allowed to access /3w/nazory.cz/o/obrazy/lada/malby owned by uid 0 in /3w/nazory.cz/o/obrazy/lada/galerie.php on line 160

Vím jistě, že adresář "/3w/nazory.cz/o/obrazy/lada/malby" existuje, nastavil sem taky pro všechny své soubory a adresáře všechny možná práva.
Cestu "/3w/nazory.cz/o/obrazy/" mi to vyhodilo po příkazu getcwd a "lada/malby" sem k tomu přilepil. Jestli třeba webserver nepracuje pod jiným UID než můj skript? Ale vím jistě, že to zajištuje Safe Mode. Stránky a skriptíky mám vyzkoušené na mém pc pod apachem a fungují. Proto sem chtěl vědět, jestli by nešel Safe Mode nějak vypnout, nebo jestli by nešly sladit UID (zkoušel sem to pomocí CHOWN, ale pod Safe Modem je nepřístupný).

Marly
A zkusil jsi relativni adresy?

Jak se tak divam, tak by to slo prepsat na

$neco = OpenDir('./malby');

kdyz to nepujde, tak zkus ruzne kombinace "./lada/malby", "/malby", ...

Jestli ani to nepujde, tak uz nevim. Funkci OpenDir pouzivam taky a funguje bez problemu.

Tomík.
Už se mi to podařilo opravit. Celé to spočívalo v tom, že sem se odkazoval na adresář "malby", a přitom sem ho měl pojmenovaný "Malby". Normálně pojmenovávám všechno malými písmeny a potom ještě to hlášení Safe Modu o různých UID, chvíli to trvalo než sem na to přišel, přitom taková banální chybka.
díky
(widle rululez -taky se mi stává kdyz kopiruji soubory a adresare ze mi woknous prejmenujou adresar a soubory tak za mam prvni Velke...

nevite jak tomu mam zabranit ....
ve Windows Comanderu si to muzes nastavit tak aby vsechny prvky co presouvas se premenovaly na maly znaky...