Tvorba chatu

Vytvořil jsem si takovou základní kostru pro chat. Ale nejsem si jistý, jak mám implementovat zjišťování, kolik lidí je právě v té které místnosti. Máte-li někdo zkušnosti, odpovězte prosím. Session proměnné nejsou asi to nejlepší, protože když se člověk neodloguje, ale jenom zavře explorer, tak session proměnné ještě chvíli žijou. Takže, víte někdo jak na to? Please?
tohle nijak neres.. myslis, ze na takovym xchatu, kdyz se neodlogujes, ale jenom zavres okno, ze to zjisti, ze tam nejsi? Ani nahodou, kdyz do urcity doby prihlasis (plati-li session). tak normalne jedes dal, nebude nikde znamka toho, ze ses vlastne prihlasil znova..
Jo, kdyby jste se někdo chtěl mrknout jak to zatím vypadá, tak to je na ultrachat.wz.cz
Díky. Já myslel, že se na mě všichni vykašlou. Mrkni se na tu kostru. Docela dobrý, ne? Ale víkend je v p..... :-) Jedná se o moji první php věcičku...
jeeeeje, to zabezpeceni to je krasa, na tomhle chatu by se mne libilo
a sorry za ten bordel :-P .. jen abys vedel co mas vylepsit
Cau lynx. Diky za bordílek. Sem zacatecnik, ale myslim ze ten trik chapu... Akorat si pridal mistnost s popisem obsahujicim html tagy? Je to tak? Ten chat sem ale vcera (dneska) do 4 rano predelal a mistnosti jsou v <selectu>. Myslis ze to staci na tvou dokonalou hackerskou taktiku?
to nebylo treba, pred ukladanim do databaze by stacilo popis/nazev, zkratka jakykoliv text od navstevnika ktery se bude na strance zobrazovat, trosku osetrit:

$popis = preg_replace ("/</", "<", $popis);

-> ze znaku "<" se stane "<", coz na strance vypada stejne, ale <tag> uz nic neudela .. narozdil od <tag>
.. v php manualu u fce preg_replace toho najdes vic
oprava:
$popis = preg_replace ("/</", "&lt", $popis);
no za tim &lt by mel byt jeste strednik
no za tim \&lt by mel byt jeste strednik
grrr.
proste za tim AND-LT