refreshování na chatu

Nevíte někdo náhodou, jakým způsobem je vhodné na chatu provádět refreshování. Já to uskutečnil tak, že jsem umístil do stránky skript, který po 15 sekundách provede stisk tlačítka s požadavkem na refresh. Na událost onkeypress editačního políčka, kam se píše zpráva, jsem nainstaloval reset tohoto časového limitu zpět na patnáct sekund, aby nedošlo k resetu během psaní. Ale stejně je to nějaké divné. Nevíte někdo o lepším řešení. Můžete se podívat na ultrachat.wz.cz, ale nedělat bordel, jedná se o zkušební provoz :-). Budu jedině rád, když se dozvím věcné připomínky.
Díky Martin
do framu kde mas vypisovani zprav das meta tag refresh..
jdi na nejaky chat a podivej jak to tam maji.. prijdes na to sam, uvidis
Jenžá já to nemám řešeno pomocí framů. Používám jenom include("jakobysubframe.php"); Takže takto asi nepůjde. Uvažoval jsem jetli neexistuje něco jako <iframe>, ale takový, do kterého bych mohl umisťovat data přímo mezi tagy, ne pomocí atributu src. ? Please ?
meta refresh a javascript se daj zakazat, da se zakazat i header ("refresh...") ? .. nebo to vyjde nastejno s meta tagem, akorat bez toho aby byl videt ve zdroji .. ?
martin: i kdyz data umistis primo mezi tagy, budes muset obnovit celou stranku (i to co je mimo tagy), aby se data mezi tagama zmenily, a tim padem muzes rovnou pouzit ten include .. kdyz uz iframe tak s vlastnim souborem ..
no jasny..udělej to s iframem...zpravy zapisuj do textaku nebo do databaze(podle toho ja to máš dělaný) a potom si akorat udelej stranku ktera bude v iframu,ji nastav refresh a ncitani prizpevku a nevidim nikde problem:)
no comment
<META HTTP-EQUIV="refresh" CONTENT="neco.php">
kdyz uz tak
<META HTTP-EQUIV="refresh" CONTENT="15;URL=neco.php">
To na "každym chatu jsou htmlspecialchars a hlavně to hovneeeee" si myslel na koho? Na toho chudaka "bfg" co zkoušel zjistit muj zdrojak, nebo na mě? :-)))
dewil: tohle už sem taky uvažoval, ale musel bych nějak vytvářet pro každýho uživatele vlastní html kterej bych loadoval do iframu. Nebo ne? Jo a to s tim meta tagem mam umistit kam? Předpokládám, že je to jedno...?
Do toho PHP v iframu
Díky, chápu. A nevíte někdo, jak udělat že po odeslání zprávy do chatu se text v textovém input poli vybere (něco jako selstart atd.)? Nebo taky jak je dělaný, že po refreshování může člověk psát dál, tj.: Jak zvolit umístění kurzoru po refreshnutí dané stránky? JS nábízí co já vím jenom metodů focus() většiny takových elementů ale tyto záležitosti co jsem popsal, to fakt nevim.
PS: Když používám ten mata tag, tak je problém v tom, že nemohu snadno (nebo vůbec) odsouvat termín následujícího refreshe. Ale to se týká jenom té mé předchozí metody. Takže to jenom tak na okraj... :-)
jak vytvaret pro kazdyho uzivatele vlastni html? od ceho je prece php? pro vytvareni dynamickych (promenlivych!) stranek, co konkretne chces vytvaret pro kazdyho zvlast? ..

btw
<script>
self.focus();
document.formular_name.input_name.focus()
</script>
Asi sem úplně blbej, ale když do iframeu zadám adresu souboru php (pomocí attr. src) tak ten skript neproleze php-preprocesorem, nebo jo? Jestli ne tak co stím? Díky moc.
TADY UŽ TO JE HROZNE ZMATENY - PODIVEJTE SE DO:

REFRESHOVANI NA CHATU 2