Vite nekdo jaky je rozdil mezi prikazem include (require) a include_once (require_once)? Je to tak ze include_once (require_once) lze ve skriptu pouzit jen 1x?
Rozdíl je v tom, že include() produkuje Warning (varování), zatímco require() skončí s chybou typu Fatal Error. Jinými slovy, require() použije š tehdy, chceš-li, aby se při chybějícím souboru zastavilo zpracovávání. include() se tak nechová, skript bude nerušeně pokračovat.
include_once() vloží a ohodnotí specifikovaný soubor během provádění skriptu. Chová se podobně jako include(), s tím rozdílem, že pokud už byl kód ze souboru dříve vložen do skriptu, nebude znovu vkládán. Jak název napovídá, bude vložen právě jednou.
include_once() by se měl používat v případech, kde by mohl být během provádění skriptu tentýž soubor vložen a ohodnocen víckrát (např. v cyklu), a přitom chceš zajistit právě jedno vložení.
<HTML>ovsem prevazna vetsina pripadu rika ze i kdyz pouzijes include, soubor nebude nalezen a bude se pokracovat s chybou, lze jako dalsi chybu ocekavat fatal error. Ja pouzivam jedine require()</HTML>
To: Master
Já taky, i když kolegové, kteří se mnou dělají intranet používají include() a to mi je proti srsti...
No ja bych rekl ze spise rozdil mezi include a require je ten, ze pokud dame include do cyklu tak se soubor bude furt tahat a kdyz require tak se natahne jen jednou a konec, tak je to napsany v knizce v PHP od Koska.
Radula : taky pouzivam include zatim jsem nepouzil reguire :-)))
Doufam ze to tady predemnou nekdo nepsal :-))
To je rozdíl mezi incude a include_once (příp to samý s require). Jo a nikdo před tebou to neřek, páč to je blbost :)
Rozdil mezi include a require je ten, ze u include muzes otestovat zda se podarilo soubor nacist.
$soubor = knihovnaphp;
if( @!include $soubor ):
Moje_Funkce_Pro_Hlaseni_Chyb("Nepodarilo se nacist soubor '{$soubor}'", __FILE__ );
Die();
endif;
Takze vystup chyby je treba v barvach webu.
Include pouzivam v 90%.
Mno, když máš vlastní ovladač chyb, tak může i chyba způsobená require bejt v barvách webu.
Nerikam, ze ne. Tady jde ale o rozdil mezi include a require.
To je vedlejší jev, poněvadž když je require neúspěšný, není co testovat. Hlavní rozdíl je že include při neúspěchu pokračuje, kdežto require udělá fatal error.