Pomoc v MySQL

Ahoj...
Zařizuju si chat na AnoWebu s MySQL, ale pořád nějak nemůžu vymyslet jak mám vyřešit systém ukládání zpráv do DB...
Normálně je to jednoduchy, jenomže tam mám více katgorií a místností a zpráv chci ukládat max. 100 takže se musí mazat od nejstarší...

Neporadíte někdo ?
Když to všechno budu ukládatdo jedné tabulky, přičemž bude jeden sloupec obsahovat ID místnosti, tak budu muset kontrolovat tabulku poměrně složitým algoritmem a to se mi nezdá moc efektivní... nemáte pro mě nějaky řešení... ?


Dík
moc jsem nepochopil problem, ale ten algoritmus by prece nebyl az tak slozitej? nechas si proste vyhodit vsechny vysledky, kde ID splnuje mistnost... ale jinak nejses samozrejme omezen jen jednou tabulkou.

nepochopil jsem presne jak to myslis, ale kdyz to vemu nejak jednoduse, tak me treba napada udelat jednu tabulku, kde budes udrzovat seznam mistnosti a pro kazdou mistnost dalsi tabulku a tam udrzovat prispevky. podle me, kdyz uz to hazis do databaze, je skoda mazat starsi zpravy. vypisovat budes jen nekolik poslednich, ale zustavat tam muzou prece vsechny zpravy (az si prectes, o cem se tam kecalo, tak si to smazes sam :)))

m.s.
Ale ten chat bude pro trošku víc lidí... :( takže si nemůžu dovolit takovou velikost DB !!!
jak velikou??? proc ne? databaze se prave pouziva pro velke objemy dat... pro par kilo by ti stacilo pouzivani souboru... a nerikej, ze tam budou takove objemy, ze behem par hodin zahltis mega obycejnym textem? a po par dnech to vymazes. ale pokud o to nestojis, tak to tam samozrejme implementovat nemusis. to byl jen muj napad, pro me by to bylo urcite zajimave - nesedim u toho chatu denne a rad bych si treba po dvou dnech nasel, vo cem se kecalo...

ale jinak klidne muzes prubezne data mazat - to ti nebrani ale pouzit nekolik tabulek... nebo jsem ten problem spatne pochopil?

m.s.