Vlastní chat s online odezvou u operátora (zvuk, video,

Pracuji na chatu, který mi hodí zvukovou hlášku při nalogování zákazníka na moji stránku. Zatím to mám vyřešeno tak, že zákazník zazvoní, tím uloží do souboru jedničku a na mém pc testuji pořád dokola, zda tam jednička není. Pokud je, tak mi zahraje zvuk. A já pak můžu se zákazníkem chatovat. Jsou i jiné možnosti, jakým způsobem ověřit zvonění, prý přes sessions ? Jedna společnost (servery.cz) nabízí přes Flash operační software, který umí i zvuk a obraz, ale ten je moc drahý, mě stačí jen chat. Neví někdo, jak by šel udělat navíc zvukové volání z html stránky.
Myslíte si, že tyhle technologie mají budoucnost, a pokud ano, proč to tak dlouho trvá, když princip nemůže být zas tak složitý.


Dík Pavel
<HTML>sakra, chapete to nekdo?</HTML>
ja ne :-(
1.) mám stránku
2.)mám na ni chat
3.)chci, aby když zákazník, když chce se mnou mluvit na mě zazvonil, abych to slyšel a nemusel pořát čumět na obrazovku

toť raději vše.
Dík
Pavel
Já jo. Taky na tom pracuji, ale nemám čas na dodělání. Je sice hotový, ale v primitivním stavu.

Jde prostě o to. Mám aplikaci, která pracuje na pozadí (nejlépe v systray), a která neustále sleduje (asi tak každých 30s), zdá někdo nepřišel do chatu.
Sledování spočívá v tom, že když se někdo zaloguje, tak zároveň uloží "1" do datového souboru. No a aplikace sleduje, zdá tam ta "1" není.

Je sice ještě jiná možnost, ale ta už je tak nějak složitá a nevím, jestli bych ji udělal.



Tomík.
<HTML>Pavel_D: to samozrejme mozne je a zo budto vlastnim softwarem pro vytaceni nebo pouzit jiz nejaky udelany program a spustit jej na serveru prikazem napr. z php.. ale bude treba mu nastavit veci jako delku vytaceni atd.. takze to nejspis budes muset naprogramovat sam IMHO a krom toho na WZ ti to asi Mira nepovoli. budes si na to muset zridit vlastni server</HTML>
Já to mám z html stránky napsaný primitivně v php, stejnej způsob jako Tomík, funguje to docela ok, ale zajímalo mě zda to nejde jednodušeji. Na mé straně je html jiná, než na webu - u sebe kontroluji moji pevnou ip adresu - a na straně zákazníka je jen zvonek, který také ukládá 1 do souboru. Původně jsem to chtěl ukádat do sessions, ale nějak mi to nešlo.

Co je přesně systray - slyšel jsem to, ale nevím co to je, já to mám u sebe spuštěné v prohlížeči, nebo v desktopu v html.



Pavel.
Také to ještě není dodělaný, ale funguje to
http://www.a-pool.cz/chat/chat.php
Systray je ikona vedle hodin.
jak ji tam dostanu, psals na pozadí, co to vlastně přesně na pozadí znamená. Vím, že to co mám aktivní je jako v popředí a to co pracuje, ale není v aktivní komunikaci s uživatelem je na pozadí.
Je to správný výklad, nebo je to něco speciálního to na pozadí, spec. skript či spec. způsob práce nastavený ve windowsech.
Pavel
Na pozadí myslím jako program, který není vidět (, ale taky může), ale pracuje pořád.
V mém případě. Mám program, který pracuje na pozadí (není vidět, je vidět pouze ta ikona v systray), ale pořád sleduje, jestli někdo nepřišel do chatu.
A jestli jo, tak vyskočí okno s informaci o příchodu.

Okno, čí program do systray nedostaneš, jen tehdy, pokud tuto vlastnost program má.

Tomík
Ty používáš jakej program jestli to není tajný:)
Svuj vlastní. Programuji i v Delphi. Prostě vytvářím vlastní windowské aplikace. Některé užitečné, některé blbosti. Jen pro zajimavost. Program se jmenuje TomRemote.
Tak na to nemám, stěží zvládnu js php a html.
Zatím dík
<HTML>Tomik: a resil jsi to socketovym spojenim ne? Ja delam 6let C tesi me ;)</HTML>
Tomik: mlade roky ambiciozniho chlapce :) videl jsi snad nekoho kdo by pouzival Delphi vyhradne pro internetove aplikace ? asi ne co... tak vyprodej vedomosti mir jinym smerem.

Pavel_D: nejjednodusi je udelat tento chat v Jave, je free a po skompilovani to bude mit mene nez cokoliv by jsi delal na netu, ale take je moznost jen pomoci php a javascriptu, zalezi hodne na tom co umis. Jinak nejjednodusi by bylo pro vzdalenou komunikaci jim tam dat navod jak pouzvat netmeeting a nebo pomoci Activex udelat script aby se jim spustit s vytocenim tvoji IP, bude ti tak znonit a budes taky moci volat, net meeting je u kazdeho noveho IE.
Jak je java složitá opraoti javascriptu nebo ostatním program. jazykům?
V javě by se dalo i telefonovat?
Dík
Pavel
Master : Jo. Socketové připojení.

Mst : Výhradně pro Internet? To vůbec. Z Delphi dělám všemožné věci. Tento program je jediný síťový. Delphi je zatím jediný vývoják, kterým dělám programy. Teď žačínám poznávat C,C++. Až budu mít chuť, tak se do Javy pustím, ale zatím mně to netáhne.

Pavel_D : Popravdě dost. Java a JavaScript není totéž. Abych řek pravdu, ještě jsem neviděl zdroják Javy, takže nemůžu říct, jak je složitý.
Telefonovat pomoci Javy teoreticky jde.

A víte, že ICQ z webu je v Javě?


Tomík.
To s tim (Výhradně pro Internet?) jsem já pochopil jako ironii...
zdar. myslim, ze to tu este neodznelo:

skus si vytvorit v phpku spojenie na svoj comp., ktore sa odstartuje s tym chatom. na svojom compe si na nejakom porte vytvoris socket a budes ocakavat prichodzie spojenia s tvojho webu. ak to nejake zachyti, tak ti to moze zvonit, blikat, cokolvek. skus javu :)

a nezerie to tolko vykonu ako test suboru ftpkom.

laco
Dík o javě jsem již také přemýšlel, ale teď experimentuji s sql, takže až někdy...
Zvonek!Zvonek!Zvonek! TrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrTrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.Nezdá se vám že je to celý nějaký poserhausovaný?
Tak už vím, kdo byl tak sprostej :) hodně zdaru puberťáku