princip funkce internet. rádia a webkamery

Neví někdo, jak principielně funguje online webkamera na html stránkách a internetové rádio? Jaký jazyk, jaké technologie, alespoň náznak?

Dík Pavel
Vše se točí kolem streamu. Metoda funguje tak, že postupně posílá audio, čí video, nikoli celé naráz. Formátu je hodně. Nejčastěji .rm (Real) nebo .wvx (Microsoft).

Tomík.
Takže to není tak jednoduché. Nejde např. připojit přes nějakej aplet webkameru a na html stránce vidět obraz, ikdyž třeba nekvalitní, stejné je to i se zvukem?
Pavel

Slyšel jsem, že třeba videochat je dělanej přes Flash. ? nevíš o tom něco? (teď nemyslím videchat přes messingery, ale přímo z html stránky, bez nutnosti spec. programů.) nebo nějakou stránku, která se tomu věnuje důkladněji, já našel jen prodejce softu pro videokonference, -http://avh.globedesign.cz/ - ale to je tak katastrofálně drahý ....
Web cameru nemám, takže nemůžu říct, jak to na něm jede.
VideoChat přes Flash je to sami, jako u HTML.

Abych to tak trošku vysvětlil. Nevím to přesně, pouze hádám. Například pro radio.
Potřebuješ k tomu on-line linku. Trochu výkonný počítač. Soft, který vytvoří stream (ty byvají právě drahé) a ten pak vysílat do internetu přes přehrávač (Real, Media Player, WinAmp,...).

Pro trochu představivosti link "http://downtown.kn.vutbr.cz/" odkaz "Technika" a "Software".

Tomík
No ve skrze staci mit TeamSpeak pro zvuk nebo NetMeting pro zvuk + video a oba jsou zadarmo..
Jasně, ale protistrana musí mít také netmeting, nebo ne?
Pavel
no to sice jo ale on je soucasti kazdych winalu takze no problem..
Problem je v tom, že to každej neovládá, bývá problém se sítí atd. a že se asi automaticky nespustí , při kliknutí na odkaz. Musí se to složitě nastavovat. Kdežto tak zatracovaný Flash by měl umět otevřít proud dat z apletu v html stránkách a rozproudit tak např. videoknferenci bez nutnosti jakéhokoliv programu a nastavování (alespoň na straně klienta na webu).
Je mi jasné, že diskutujeme jen hypoteticky, protože praxe videokonference je složitá, jinak by už se to videochatama na netu jen hemžilo. Zatím jsou jen 2 co vím (mimo erot. stránek )
Pavel

mimochodem ta adresa je pro me nedostupná not found http://downtown.kn.vutbr.cz/
Hek. Ani nevím, že kn.vutbr.cz je pro veřejnost blokována i ze strany www.
No nic. Na Internetu se určitě něco najde.

Jestli chceš, tak jsem ty stránky zatím uložil k sobě. Jde pouze o náhled. Stránky budou poté následně vymazány. Nejde totíž o můj výtvor.
http://tom.czweb.org/radio/technika.htm
http://tom.czweb.org/radio/software.htm

Tomík.
Dík za ochotu , kuknu na to
Pavel