záhada ?

záhadně se mi smazal logovací soubor do kterého zapisuji takto (zápis na začátek souboru):

$log = "<?zápis?>\n";

if (File_Exists ("../log.php")):
$fp = FOpen ("../log.php", "r");
$data = FRead ($fp, FileSize("../log.php"));
FClose($fp);
endif;
$fp = FOpen ("../log.php", "w");
FWrite ($fp, $log.$data);
FClose ($fp);

myslíte, že se to mohlo stát tak, že se proměná $data při provádění někam vytratila nebo vyprázdnila a pak se zapsal jenom $log ? Možná selhala funkce FRead() a bylo to. Nebo se špatně vyhodnotila celá podmínka if(...)No nevím, každopádně by mě zajímalo jak bezpečně zapsat řetězec na začátek souboru, aby se tohle nemohlo stát. Prosím poraďte.
Mne sa stávajú rovnaké záhady.Jednoducho ulozým subor napise ze bol dobre ulozeny a na stránke kus zdrojaáka chýba
mluvime tu o fenomenu, ktery je aktualni od prechodu webzdarma na apache2 ... holt se to stava, misto zapsani do souboru se soubor vymaze. hezky protivnej bug :) ale byl to opravdu padny duvod naucit se mysql, takze hosi, hybaj na mysql :) To je spolehlivy... no, uz sem i take stalo, ze mi zmizela cela tabulka s daty a nikdo mi to neobjasnil, ale to je absolutni vyjimka.
Dobře prostě je to věc se kterou se nedá nic dělat. S těmi databázeni ale nevím, nevím. Já je nikdy moc nepoužíval, páč mi to vždycky přišlo zbytečné, vzhledem k tomu jak směšné provozuji aplikace. Navíc jsem si vždycky myslel, že spolupráce s databází jsou další operace navíc a tím větší riziko, že to nepojede (výpadky atd...) prostě mi přišlo dávat např. návštěvní knihu do databáze jako zbytečná složitost. Myslíte, že je takový pohled neopodstatněný.
no ano, pisu zpohledu cloveka, kteremu se prev vypsanim stranky nejdrive probede asi 300 radku php kodu s desitkami mysql dotazu. Jsem silene prase, pokud jde o "ladnost kodu" a znatelne to zpomaluje web. ale bez mysql bych se neobesel -> uklada blog, komentare, pocitadlo (ipecka), celkovou statistiku pristupu, nacitam z ni nekolik set citatu a hlasek z red dwarfa, ...

nevzpominam si, kdy naposledy jsem neco resil pres fopen(); ... prave kvuli problemu mazani tomu vubec neduveruju... holt co neni pod stro procent, to me vzdycky skoli.
Hergot už se mi to smazalo zase. Já myslím, že se to stane když dva uživatelé spustí ten kód současně. Pak zapisují "najedenou" do souboru a je to v háji.....
<HTML>strip: je tomu skutecne tak.... dobra uvaha

flock()</HTML>
dikec