Zaheslování stránek

Potreboval bych, aby na vstupni strance bylo policko, do ktereho by se psalo heslo, potvrdilo tlacitkem a dal by to pustilo jen uzivatele se spravnym heslem, ale neumim PHP. Nevim, nakolik je to slozite, ale nemohl by mi sem prosim nekdo napsat ten script?
Diky moc.
Ahoj! Záleží na tom, jakou bezpečnost přístupu k zaheslované části webu požaduješ. Má-li to být jen takové laické zabezpečení (pro začátek), pak celý kód není příliš složitý, nicméně alespoň bazální znalosti skriptovacího jazyka PHP by se zaručeně hodily. Pokud máš nějaké zkušenosti s programovacími jazyky C(++), příp. Pascal (Delphi) či (Visual) Basic, syntaxe PHP je velice podobná a základní příkazy pochopíš snadno - vím, co říkám, neb jsem sám před cca půl rokem začínal s PHP - do Té doby jsem o něm nevěděl skoro nic (kromě toho, že něco takového existuje) a shodou okolností jsem potřeboval stvořit něco podobného jako Ty (a bylo mi jasné, že statické stránky vytvářené přímo v HTML už na popisovaný účel nestačí), tj. přihlašování na web za pomoci hesla. Jeden bráchův kámoš mi poslal takový jednoduchý kód, kde se využívala i MySQL-databáze a nejdřív jsem na to čuměl jak tele na nový vrata, ale postupně jsem tomu začínal rozumět, rozšiřoval jsem skripty a vylaďoval až do dnešní podoby, kdy vedu docela slušnou diskuzi... Nějaký základní skript Ti klidně mohu poslat, ale říkám - záleží na tom, jak bezpečné má přihlašování být. Pro začátek doporučuji používat jen předávání parametru pomocí adresního řádku, ale musíš si uvědomit, že každý trochu zkušenější uživatel Internetu snadno hodnotu tohoto parametru změní a je tak schopen se přihlásit i bez hesla! Kdyžtak mi napiš na e-mail: jurbancik@seznam.cz Zatím se měj, Jirka.
Ahoj a diky za radu!
S Pascalemu, Delphi, VB, C++ nejake zkusenosti mam, tak se naucim i PHP. Jenom jsem si nebyl jisty, jestli to pro me ma cenu se to ucit, ale presvedcil jsi me. :-)
Nebo to jde i Java scriptem
Java scriptem? Co kdys si ho vypnu? ;-)
<HTML>tak ti vyskoci hlaska: zapni ho, nebo te nepustim</HTML>
se podiv na http://www.es1.unas.cz/vyroky2.htm a jelikoz java script chape prohlizec (nemusi ho generovat server) stahnes si tu stranku pres nejaky download manager a podivas se do zdrojaku maj tam link na externi java script, ten si taky stahnes a hned vidis ze heslo je "hvizd" :)
ja nejsem zadny profik,ale java script je podle me zoufalstvi ....
<HTML>mno zrejme to myslel zpusobem: heslo=nazevstranky.htm</HTML>
--> Nebo to jde i Java scriptem

Zobrazit --> Zdrojovy kod..... :)
Nebo stahovace apod.....................
já vidím jako nejspolehlivější variantu buť .htpasswd (už to tu jednou bylo) a nebo přes php. Zbytek se dá obejít...
Neříkám, že je to dobré, ale poukazuji na možnost, že to jde :-)