multiple upload

Jsem celkem zacatecnik a ocenil bych jakoukoliv radu. Potrebuju pomoci formulare uploadnout vic souboru. Mam pole, ve kterem jsou ulozene nazvy souboru tak jsem chtel pouzit nejaky cyklus. Pokud uploaduju pres http a fci is_uploaded_file(), predavam ji data z formulare. Jenze formular odesila promenou obsahujici temp adresar uz na serveru a pouzit cyklus na zmenu attributu value u formulare, to by se uzivatel uklikal. Jde nejak poslat najednou vic souboru? popr, nejaky reserni jak uplodovat pres ftp.. dik vsem
www.jaknaweb.com
Je tam priklad na upload 6 souboru najednou.
diky. ale takhle jsem to nemyslel. souboru muze byt taky klidne sto, takze nekolikrat se opakujuci stranka s sesti formulari by asi nebylo to pravy. nejlepsi by byl nejaky cyklus ktery by nacital z pole nazvy souboru pro upload. tedy takhle jsem si to predstavoval. jelikoz mi jde o projekt jen pro omezenou skupinu lidi tak jsem myslel ze by to mohlo fungoval treba tak ze si klient vypise obsah adresare i s cestou do souboru, ten si pak uploaduje na server, kde se nacte do pole a pak by se v cyklu volala funkce ktera by soubor uploadovala.:) jestli to teda nejak jde:)
No já používám pro upload více souborů jeden formulář, který má proměnný počet polí (nastaví se pomocí $pocet_poli). To si musíš ještě ošetřit. Tedy v níže uvedené verzi (jenom to podstatne) je to na obrázky jpg. Doufam, že jsem to neskopiroval blbě :)

FORMULAR.PHP

<?
$pocet_poli = 5;
$i = 0;
while ($i < $pocet_poli):
echo "<BR><INPUT TYPE='file' NAME='obrazek$i'>";
$i++;
endwhile;
?>

UPLOAD.PHP

<?
$i= 0;
$o = "obrazek$i";
while (isset($$o)):
if (is_uploaded_file($HTTP_POST_FILES["obrazek$i"]["tmp_name"]) && $HTTP_POST_FILES["obrazek$i"]["type"] == "image/pjpeg")
{
move_uploaded_file($HTTP_POST_FILES["obrazek$i" ["tmp_name"],"obrazek$i.jpg");
}
else
{
if ($$o != ""):
echo "<BR>Soubor obrazek$i nebyl pøijat, protože není formátu jpg.";
endif;
}
$i++;
$o = "obrazek$i";
endwhile;
?>

Jinak samozřejmě můžeš do toho formuláře načíst ta jména souborů, třeba takhle:

<?
$fp = FOpen("./seznam_cest_po_radcich.dat", "r");
$cesta = File("./seznam_cest_po_radcich.dat");
FClose($fp);

$pocet_poli = 5;
$i = 0;
while ($i < $pocet_poli):
echo "<BR><INPUT TYPE='file' NAME='obrazek$i' VALUE='cesta$i'>";
$i++;
endwhile;
?>

Jenom musíš mít ten soubor: seznam_cest_po_radcich.dat ten můžeš třeba uploadnout na server předem, a pak ho po úspěšném uploadu skriptem samzat. Nevidím v tom ale výhodu, protože ten seznam cest musí stejně uživatel napsat a tak je jedno jestli udělá to, nebo se prokliká prázdným formulářem tlačítky PROCHÁZET...

Jestli to ale děláš pro úzkou skupinu uživatelů, mužeš to vyřešit následovně: Kazždý uživatel má doma naisnstalovanou PHP na localhostu. Spustí si doma skript, který vezme soubory z definované složky, naplní jimi formulář a ten pak pošle do internetu skriptu UPLOAD.PHP. Uznávám je to pro uživatele náročnější, ale při úzké skupině a hodně souborech nejrychlejší.

Jinak je tady na fóru ještě dotaz ohledně posílání celého adresáře. To bohužel neumím odpovědět, ale celý problém by to elegantně řešilo. Tak se tam koukni, třeba nalezneš odpověď tam.
Je to tady, ale odpověď tam není :(

http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=2&i=10074&t=10074