Session

Chcu udělat session a jen pro kontrolu, jestli to dělám dobře:

session_start() // Pustí session
$_SESSION['promenna'] = $neco //ses. promenná se rovná $neco
echo $_SESSION["promenna"] //Vypíše proměnné se session
Já myslím, že jo. Jen na každé stránce musíš mít pak opět fci:
session_start() (všude, kde chceš, aby se ti vypisovala proměnná:
echo $_SESSION["promenna"]

Petr
A středníky jsou kde? Jinak to funguje.

session_start();
$_SESSION['promenna'] = $neco;
echo $_SESSION["promenna"];


Tomík.
Tak to je logický, že za každým příkazem dáš středník a i za session_start().
Petr Bláha: Jestli jsem to dobře pochpil- Ta session bude uložena tak dlouho, než ju smažu, nebo vypnu prohlížeč (kdyby byly např. ob 1 stránku) ?

Tomík: Nemysli si, já nejsem debil, jen sem nepovažoval za nutné je tam psát (je jasné, že tam budou). Mně jen zajímá jak to session funguje ;-)))
session bude jeste ulozena tusim dalsich (defaultne) 1440 sekund... to je 24 minut. Pokud bys prohlizec zase otevrel, tak tam patrne bude. Ale nemusi to byt pravda.
Takže se nemusí ukládat na každé stránce (stačí ano-ne)?
ukladat? ne, to ne... data se ulozi na serveru "do systemu" (zjednodusene), jakmile je ulozis na prvni strance. na vsech ostatnich strankach staci start_session(); a pak uz jenom cist data ze $_SESSIONS["..."]; ... znovu je ukladat nemusis, ulozena uz jsou a jeste 24 minut budou (pokud k nim nebudes pristupovat).

abych tedy odpovedel podle tveho prani: ne :)
Špendlík: ?
Co si tím myslel?
asi esi ma na kazde strance ladovat data do $_SESSIONS["var"] = $neco_k_ulozeni; ... coz by bylo protireceni sessions, nebot by musel mit jiny princip, jak predat data k ulozeni ze stranky na stranku. pak by se bez sessions obesel :)
Proto ten otaznik :-)
Jasně jsem psal, že akorát do každýho souboru dát session_start() (bez toho mi to nefachá) a pak už jenom vypisovat proměnnou echo $_SESSION["promenna"];

a když ji chceš teda smazat, tak logicky třeba za odkaz dát parametr, kterej vyvolá fci session_destroy(); a nebo session_unset($promenna)

Petr