PHP triad-help-instaluji ho poprvé

Jsem v PHP ůplný začátečník.Nainstaloval jsem si php triad.Potřeboval bych poradit, jak php rozjedu-když budu chtít pracovat s php,tak co mam spustit-kdy...;Do jaké složky mohu nahrávat php scripty...;Jak je spouštět.
Děkuji ;-)
I kdyz jsi zacatecnik, doporucoval bych ti nainstalovat si postupne po jednom Apache, MySQL a PHP. Je to lepsi, protoze pak vis, co delas a kdyz bys chtel neco upravit, opet budes vedet, kde to hledat. Nespolehal bych se porad na tu automatiku.

Pokud se tedy i chces PHP venovat dat, neboj se toho. Staci hledat v historii fora, uz tu byly "navody" mnohokrat. Popripade zkus najit navod na www.reboot.cz, tam jsem to kdysi pochytil ja.

Good Luck
pokud si xces nainstalovat vse sam tak si to nekde procti, v pripade ze se tim nehodlas morit a xces si prohlizet *.php soubory, zkouset si psat ruzne php skriptiky atd. tak si tedy STAHNI PHP TRIAD, nainstaluj ..(defaultne do C:\Apache ) a proved nasledujici... otevri browser (IE,Mozilla,Opera..) a zadej http://localhost ...tim sis vytvoril server.... potom najed do slozky C:\Apache\htpdocs a smaz tam ten index.html nebo co to tam je..a uvidis v browseru vypis adresaru ... tolik k serveru... nyni muzes ruzne PHP soubory ci vlastni soubory s priponou .php hazet do toho adresare a v browseru se ti zobrazi. (Usporadej si tam radeji nekolik adresaru) ..pr. C:\apache\htpdocs\TEST_PHP ..tam si nahraj treba soubor testik.php a potom v localhostu si najedes a konecne ho uvidis :) mas server.... Pokud chces pracovat s MYSQL databazi... tak si pres START -> PROGRAMY -> APACHE spustis aktivujici prikaz win mysql - d myslim :) a databaze ti bude fungovat kdyz zadas v localhostu http://localhost/phpmyadmin ... mno a mas vsecko cos potreboval. Snad to chapes :) Pokud potrebujes vedet vice procitej si ruzna diskuzni fora, clanky, kup si knizku ...

www.interval.cz
www.builder.cz
www.javascript.webz.cz
a spousty dalsich...

knihy - hlavne JIRKA KOSEK....

mej se :)
IMHO je nejplespi si nainstalovat zvlast, PHP triadu jsem zkousel a neslo, taxem se na to vykaslal a stahl vse zvlast a s pomoci rilozene dokumentace byl Apache s PHP a mySQL rozbehan behem asi tak 20 minut :)
to: Sojkovec
Jak se ztahne vse (Apache, PHP, mySQL) zvlast (odkud)? Musi se to ztahovat na PC, ktere bude pracovat pouze jako server (napr. z toho duvodu, ze by se to muselo umistit do korenoveho adresare) nebo se to da nainstalovat na PC, ktere zaroven bude se pouzivat jako klient k pristupu na web?

Co to znamena IMHO?
Dik.
IMHO = In My Humble Opinion = dle meho skromneho nazoru ;-)

Apache - www.apache.org
PHP - www.php.net
MySQL - www.mysql.com

Cele to funguje jako server, nebo jinak te nechapu :-)