LITERATURA

Ahoj poradili by ste mi nejakou dobrou literaturu z ktere bych se naucil PHP doposud s tim nemám zkusenosti ani s MySQL..Naučil sem se (jakš takš)HTML a ted bych chtel pokrocit.....dekuji
ICQ 191-036-281
<HTML>PHP programujeme profesionalne
nakladatelstvi: Computer press</HTML>
PHP programujeme profesionalne je super, ja som sa ucil z knihy od Koska (Grada) ale tato je lepsia
odporucam druhu aktualizovanu verziu - bratranec ma tretie a niektore skripty z CD musel opravovat
ak budes pouzivat lepsiu DB ako MySQL tak odporucam SQL - kompletni kapesni pruvodce
Ale myslíte že se to z toho naučim?Nemam zkusenost s zadnym programovacim jazykem....A už ten název "programujeme profesionalne" mě děsí
To te nemusi desit, moc profesionalni to nebejva :-)
Jsou jeste nejake?A jaka je nej.?
Mam velice dobrou zkusenost z obsahem knihy "Programujeme PHP profesionalne", ne tak s jeji cenou, ktera se pohybuje okolo 900,-. Je to sice skvela knizka, ale kdybych byl uplny laik, tak bych za to ty prachy asi nedal.
Pak se mi dostala do rukou jeste jedna, znacne tensi a taky levnejsi - "PHP v prikladech", je to tam docela dobre a srozumitelne vysvetleno. Neni tam spousta "teorie", jako v jinych publikacich, ale proste pouze prakticke ukazky reseni prikladu z realneho zivota, napr. e-shop, chat, atd. Ale ani tyto priklady typu Internetoveho obchodu nejsou natolik slozite, ze by je nezvladl zacatecnik.
A jak se jmenuje ta knížka?Já už jednu slabou od Cpressu mám ale ta je úplně k ničemu.....Ta knížka s příkladama by byla dobrá.....)))))
Ta knizka se jmenuje primo "PHP v prikladech", ja osobne ji nemam, jenom jsem ji videl a listoval v ni. Je tlusta cca 0,5cm, format neco kolem A5 a ma tmave sedy az cerny obal.

Podle me ale nejlevnejsi variantou je prece jenom web. Viz www.interval.cz, www.zive.cz, www.linuxzone.cz, a spousta dalsich. Tyto clanky vetsinou vychazeji po kapitolach a mas tu vyhodu, ze u vetsiny je forum, kde se muzes na neco zeptat ostatnich lidi nebo casto i primo autora.
<HTML>Mno v jiz zminene publikaci PHP p. p. je taky par kompletnich prikladu ;)</HTML>
Ano, s tim naprosto souhlasim, v PHP p. p. je spousta dobre a podrobne vysvetlenych prikladu. Ja jsem jenom chtel uvest jinou variantu, jednodussi, skromnejsi a levnejsi. Kdybych mel snahu naucit se neco noveho, nejaky programovaci jazyk, kteremu vubec nerozumim a jsem totalni zacatecnik, tak bych si asi nesel hned koupit publikaci za 900,-, at uz je jakkoliv kvalitni.
<HTML>Ja to za to dal :)
Protoze koupit nejakou "tensi" a mene obsahlou by byla zalezitost ani ne na tyden.. a kupovat potom dalsi kde se doctu to same v rozsirene verzi je neekonomicke... pokud to mysli vazne nebude setrit</HTML>
To ano, ale urcite to nebyla prvni vec o PHP, cos kdy cetl. Nedokazu si predstavit, ze bych si poridil tak drahou knizku naprikal o Jave nebo C++ nebo o cemkoliv jinem a za ten stejny tyden zjistim, ze me to vubec nebavi. To se mi zda jeste vic neekonomicke.
Ted bych si ji taky poridil, ale to uz o PHP neco malo vim, a hodila by se mi k prohloubeni znalosti a zdokonalovani. Ja jsem to psal ciste podle me vlastni zkusenosti. Pokud se chci naucit neco noveho, co jsem nikdy predtim nevidel, tak vetsinou nevim, jestli to myslim vazne a vyplati se mi do toho investovat.
Stale jeste preferuji poradi "nejdriv maximum z webu zadarmo, az pak uzitecna literatura". Doposud jsem vsechno, co jsem nevedel, dokazal najit na webu.
Jeste jednou pripominam, ze je to ciste muj osobni nazor a nikoho nenutim, aby se s nim ztotoznoval. Jen nabizim alternativu a snazim se zvetsit okruh vyberu.