Jak na okamžité čtení uploadovaného souboru?

Dejme tomu, že člověk pošle pomocí formuláře (metoda POST) mému skriptu soubor. Já ho nepotřebuji uložit někam na disk, ale pouze přečíst do proměnné (předtím ještě otestovat typ souboru), zpracovat, výstup hodit do html a načítaný soubor zahodit.

Jak to udělám? (jde o tu část testu souboru na obsah - musí být textový - a jeho načtení do proměnné)

(mám pocit, že ihned přes fopen a spol. to nepůjde)
Musis si ho k sobe presunout, precist a smazat...
u formuláře musíš mít enctype="multipartt/form-data"
ve formuláři: <input type="file" name="soubor">

pak to odešleš a v $soubor_type máš typ
poté soubor $soubor otevřeš a přečteš
Jde o to ho otevřít... nechci to dělat přes dočasáky...
Nípal: musis, nemas opravneni primo pristupovat do adresare, kde se uploadovany soubory docasne ukladaji
A co když dojde na soubory větší než 50 MB?
Nípal: :-///
Otevirat soubory o velikosti 50 MB ve www? To je trochu hov* ne?

Osobni nazor, nechci nikomu vnucovat.
Je jasný že na to v praxi asi nedojde (málokdy mívá txt soubor více než 500 kB)... jen prostě tvrdím, že ukládat dočasný soubor a pak to nestihnout smazat (uživatel zmačkne storno) mi přijde poněkud trapné. Takže otázka je jasná - LZE TO BEZ JAKÉHOKOLIV SOUBORU VEDLE? Vždyť uživatel posílá soubor, nebo ne? (bhžl posílá cestu k souboru, což mi přijde dost nepraktické)
Nípal: pomoci HTTP uploadu muzes nahrat max. 2MB, tak neres nejakejch 50 :-)
Pokud uzivatel zmackne storno a soubor se teprve presouval, tak se nic nestane, je to v tmp adresari Linucha tady na wz.cz.

No a taky se to da resit cronem (popr. Webcronem tady), jednou denne projet ten adresar s docasnejma souborama, jestli naky sou, tak smaznout...
Scarabeus: Ale pokud se soubor presouval a prave se ulozil do adresare mojeho uctu a TED ZMACKL TEN VUL STORNO, tak jsem brzo priblizen k situaci "ucpana zumpa" ;)
Dyt rikam, CRON - nastavis si, kterej skript se ma denne treba v 10 hodin spoustet a ten provede smazani vsech souboru v danym tvym tempovym adresari ;-)
No jo... nějaký unixový sarapatičky (cron) jaksi na mojem 127.0.0.1 nemaj šanci... no nic, nějak to vyřeším, když se mi to povede, dám případně vědět ;)
Jenze ja predpokladam, ze to bude webova aplikace a budou ji pouzivat lidi na netu a ne na tvym localu. Takze az to hodis nekam "ven", mrkni na http://www.webcron.org a normalne se zaregistruj a nastav si, kterej skript se ma spoustet (samozrejme si ten skript pro mazani souboru v adresari musis vytvorit...). Zarucuju, ze je to primitivni a 100% ucinny. Ja uz mam takhle nastaveny 3 backupy databazi, ktery mi chodej mailem...

Tak hodne zdaru ;-)
Mno... já zas postupuju tak, že svůj web nestavím na něčem, co je zvenčí ;) Všechno musí být prostě na jednom kompu, PHP i cron ;) Takže pojedu skriptik bez cronu ;)
No asi takhle, pokud bys mel placenej hosting, tak si za nakou korunu priplatis i spousteni 1 skriptu v urcitou dobu, popripade to davaj i zdarma. Jenze kdyby tady na neplacenym kazdej obtezoval Miru (admin), tak by se z toho chudak asi zblaznil.