PHP primitive :-/

Libi se mi jednoduchost php v tom ze nerozlisuje nikterak zasadne datove typy... co me ale vazne sere ze chyby struktury... v C jsem se bez nich nehnul a ted? bohuzel...

struct test {
int ahoj;
char *str;
int polee[20];
};

:((( pro me docela velky nedostatek, v nekterych pripadech mi to komplikuje praci a premyslet jak to narvat do pole je zbytecne zesloziteni..

jak jste na tom vy? co vam na PHP chybi?
Tohle je mozna fakt, ale zatim me nic nenapada...
Mel sem problemy vytvorit retezec, ve kterem budou pouze cislice (bez mezer). Vzdy z nich utvoril neco jako 1,4564564+E21 . Trvalo mi dost dlouho, nez sem se s tim vyporadal. Je fakt, ze kdyby se hned na zacatku scriptu musely vsechny promenny inicializovat a udat jejich typ, tak by naky problemy odpadli, ale zase jiny pribyly.

Taky mi zacina vadit bordel, kterej maj ve funkcich. Nektery funkce delaji uplne totez jenom se jinak menujou (napr.: join() a implode() ). Tohle by se dalo odstranit, pokud by se vzdy na prvnim radku definovala verze PHP, ve kterym to piseme.

Neco ve smyslu:

<?php version="x,y";
?>

Bralo by to jen ty fce, ktery by byly definovany v PHPx,y. Tim by se dalo vyresit odstranovani zastaralych funkci. Nebo alespon rozumnejsi pojmenovani funkci.
Brat: PHP je programování, ne HTML bordel :( V céčku taky nepíšete, pro jakou verzi to je tvořený.

- PHP skript se uzpůsobuje serveru, a ten je předem jasný ;)
- u HTML není uživatel jasný nikdy, proto se píšou verze HTML.