post: to je normální, proto je občas někde nějaký příspěvek dvakrát a je to k vidění i ve fórech na "velkých stránkách", je to spíš chyba uživatele než fóra...
Ale pokud tomu chceš zabránit, tak to udělej tak, že po odeslání příspěvku to půjde na 1 stránku, kde se příspěvek vloží do databáze (resp.souboru, ale to je vlastně taky databáze) a odtamtud se to přesměruje zase do toho GB (nejlépe tagem meta refresh, jde to i javascriptem, ale není to asi tak spolehlivé, píše se o tom na www.jakpsatweb.cz)
R.U.R: imho to je chyba fora.
Ba´al: Staci porovnat par udaju s poslednim vlozenym zaznamem a kdyz jsou shodne tak nic nezapsat
jasne, ze to je chyba fora. kdybys v tetovym editoru dvakrat po sobe ulozil soubor a mel v nem pak ten text dvakrat po sobe, asi tezko bys rekl, ze to je chyba uzivatele...
R.U.R.: dik ...kuknem tam
hihik: ale ty to beries ako databazy lenze pri textovom subore nezistim posledny vlozeny zaznam...subor otvori...a zas zatvori..... premenne su nulovane a ide sa odznova....
Tonik: mas pravdu nieco skusim vymysliet...
btw.: co hovorite na design?.... asi by sa hodilo dat odkazy v lavom menu to tabulky a spravit to tak aby sa menilo aj pozadie odkazu - nech je to vyraznejsie....
Ba´al:
Zjistis. Kdyz jses schopen zobrazit vsechny zaznamy, tak ten posledni musi taky. Zalezi na tom jak to kodujes. Asi to bude mit 1 nevyhodu, a to ze budes muset nacist celej textak.
Btw ja sem zapis do souboru prakticky nikdy nepouzil. Databaze rulez
ano .... databazy...heh
ja mam najnovsiu verziu PHP Home Edition 2 .... vsetko mi fici okrem PHPmyadmin, v nom ked zadam meno a heslo ktore som si vybral vypise mi to chybu , ze server neodpoveda ci co a nejde to dalej.... takze neviem ani ako mam spojazdnit mySQL na svojom kompe.... mali ste aj vy taky problem?...ak hej ako ste ho riesili?
Ba´al:
A mas mysql vubec nainstalovany? Nebo se koukni jestli mas servr spustenej
To "F5 po odeslání příspěvku": Je pravda, že na podobný ošetření se dost zapomíná...
zabuda sa ano! ale ako ho riesit?
hihik: server Apache mam spusteny! a mySQL sa nainstaloval spolu s Apachom a PHP v balíku PHPHomeEdition 2
pokud vim tak Apache a MySQL server se spoustej nezavisle na sobe, kazdy zvlast
>> pokud vim tak Apache a MySQL server se spoustej nezavisle na sobe, kazdy zvlast
Prave proto nemam v oblibe ruzny triady, atp. Uzivatel ma pak dojem, ze se jedna o jednu jedinou aplikaci. A Apache a MySQL jsou dva naprosto samostatny programy.
"zabuda sa ano! ale ako ho riesit?"
Třeba tak jak je psáno v 20. 08. 2004 07:29
Nebo 19. 08. 2004 23:40. Nemusí se zbytečně lezt do toho souboru.
no podarilo sa mi spustit aj mysql(aspon dufam)- na pozadi ma WinMySQL- alebo ako sa to vola a uz som sa dostal aj do toho PHPMyAdmin....lenze tam mam napisane ze v konf. subore musim upravit nejaku direktivu a ze tam mam zadat celu cestu k zlozke PHPMyAdmin....
tak som otvoril konf. sub. - polozku s tou direktivou a napisal cestu....
lenze aku?!
skusal som
(pozn.: v C:/www mam skripty PHP a pod., v nej je aj zlozka phpmyadmin)
C:/www
C:/www/
C:/www/phpMyAdmin
C:/www/phpMyAdmin/
C:/Program Files/PHP Home Edition
C:/Program Files/PHP Home Edition/
C:/Program Files/PHP Home Edition/mysql
C:/Program Files/PHP Home Edition/mysql/
C:/Program Files/PHP Home Edition/mysql/data
nic neislo- dokonca ked som dal hocico z hore napisaneho tak sa mi nezobrazovali ziadne loga a obrazky v phpMyAdmin! ....
co ste tam dali vy? alebo este lepsie - davali ste tam vobec volaco?
to je direktiva webový cesty, ne adresáře na serveru, takže asi takhle: http://localhost/phpmyadmin
K tomu odosielaniu uzivatelskeho vstupu:
http://sk.php.net/manual/en/features.connection-handling.php
V pripade ze nepouzivas databazu na zapis dat tak si musis overovanie toho, ci boli data poslane 2x vyriesit sam, keby to bolo DB-driven stacil by jednoduchy select a potom porovnat udaje z db a od usera.
tak teda dik....lenze co s tym ze mi ide PHPmyAdmin ked neviem ako spravit nejaku databazu- ka ju ulozit , ako sa ulozi- (koncovka), ako ju mozem upravovat atd.
a este nieco: neviete nejaku stranku kde by boli vypisane prikazy ktore mozem pouzivat v prikazovom riadku?- som odchovanec windowsu a nikdy som ho nepouzival ale chcem sa to naucit...dik
Ba´al
> Co je špatnýho na starý triádě?
Je stará :) Jinak nic
Johny: triada je sice trochu starsi, ale funguje skvele.
by me teda zajimalo co pouzivas za novy prevratny technologie, ze je podle tebe triada spatna, protoze je stara