Apache, php a operační systém

Já vím, možná je to divná otázka. Pokud nechci používat unix ani linux, tak mi zbývají nějaká okna. Windows 98, XP, 2000, 2003. Mohli by jste mi ve zkratce popsat problémy nebo výhody ve spojení s Apache a PHP ? A ještě, co sami za kombinaci těchto třech a jejich verze používáte ? A co by mělo být nejvhodnější ?
No, urcite ne Win98, jinak je to asi jedno...
>> No, urcite ne Win98, jinak je to asi jedno...

Já s PHPkem na Win98 začínal a nepociťoval jsem sebemenší problémy
Me to bezi na WinXP SP1 a neni s tim jedinej problem (narozdil od IIS). Win98 jsem nikdy s Apachem nezkousel.
Já vám věříím oběma, mě to běží na W98 i XP, jen by mě zajímalo, co by přece jen bylo nejvhodnější, xp mají také své mouchy. Zkuste se víc pohádat, ať se víc dozvím. :-) A případně proč ne pod w98 ? Tam mi běží taky všechno a spolehlivě, mám 4 šuplíky s hardama, takže mohu vyzkoušet všechno a všechno je zatím ok. Jedná se mi o případné rady kámošům, ať je to i z jiných hlav. Vice hlav, více rozumu. :-)
Jestli to máš jenom na testování, tak klidně W98 (ale jedině Second Edition ;-)), jestli chceš provozovat vlastní server (o čemž pochybuju :)), tak jedině něco z NT rodiny.
Vcelku souhlasim s The Zero, pokud na tom chces jenom ladit sve skripty, nema cenu zabyvat se stabilitou/zabezpecenim a staci nainstalovat traba PHP Triadu. Na produkcni server s Win98 radeji rovnou zapomen.
"souhlasim s The Zero, "

pls skloňovat. Klidně piš "souhlasim s Nulou, ", ale prosím skloňovat.
Doporučené varianty:
"s The Zeroem" i "The Zerem"
"se Zeroem"
"s Nulou"
:)
skusal som apache s win98, win2000, a posledne mam winXP SP1 - to posledne mozem odporucit.
Dřív sem měl Win98SE a Triadu, padalo to jak sviňa :)
niní Win2K a PHP Home Edition 2 a nemůžu si stěžovat
>> Jestli to máš jenom na testování, tak klidně W98 (ale jedině Second Edition ;-)), jestli chceš provozovat vlastní server (o čemž pochybuju :)), tak jedině něco z NT rodiny.

Souhlas.... tak to je.
Jo, tak díky. Napsali jste sem pár postřehů, který jsou dost důležitý.
Mrkwosoft server? Z toho by mi běhal mráz po zádech... No ale proti gustu žádnej dišputát...
měl jsem PHP+Apache+MySQL na W98. běhalo to v rámci možností.. Osobně mi to příde úplně jedno, na kterejch widlích to maká, jedinej rozdíl je v tom, že od 2k umí windows z části i unicode, takže pokud si rekompiluješ PHP, můžeš na rozdíl od starších želez mít locale s UTF 8.
Majkls: Cože? co to plácáš?
Majkls: to co placas o unicode to sou fakt pekny blbosti. a k cemu ti prosimte bude v nasi zemi ceske kodovani UTF8?
To by mě taky zajímalo, myslel jsi to tak nebo ti to ujelo ?
Takže možná to pomůže i jiným. Zjistil jsem, že Apache 2 pod W98 se nerozjedou, protože pro ně nejsou dělaný - musí být XP. Zatím co Apache 1 se dá pod W98 instalovat a potom pracuje vše. Já to testoval různými kombinacemi a Apache 2 a W98 je špatná kombinace, pokud se to rozjede, tak se to stejně kouše a trvá to. Asi bude lepší používat poslední verze Apache2 i php a Mysql, a proto tam musí být i XP.
>> a proto tam musí být i XP

resp. Win 2000, 2003, atp.
...asi preto, ze NT technologia ma sluzby
Na Win98 rozjedeš jenom straej PHP Triad ;)
Johny: neni pravda, mam W98SE, Apache2, php5
funguje to skvele
cb: ovšem nemůžeš mít Apache jako službu :)), já mam radši jádro NT ;)
pseudo sluzba staci bohate
Apache je primarne na Linuxy. Proto to na win funguje tak jak to funguje. Osobně to honim pres Debiana. V praci ma W2000 s IIS a dodelal jsem tam php a taky se to da. Akorat sileny problemy s kodovanim cestiny. Ale na zkouseni mi to nevadi.