$SERVER_NAME nefunguje na LOCALHOSTU

Mám takový problémek - na webu to funguje ale doma na localhostu ne, jedná se o vkládání hlavičky a dalších částí pomocí require:
ex. require 'http://' . $SERVER_NAME . $DIRECTORY_SEPARATOR . 'dalsi-slozka'...
jde o to, že když se na to dívám na lokálu, tak mi to hází chyby. Mám podezření, že je to v tom $SERVER_NAME, ale to by mělo být jinak Localhost, nebo ne?nebo je nastaven špatně Apache?
předem dík za radu
p.s: nebo se má povolit něco v php.ini?
1. kdyz si nejsem jistej promennou pouziju isset
2. kdyz je v poradku nech si vypsat hodnotu promennej
3. zkus si radeji vypsat vsechny hodnoty pole $_SERVER pomoci print_r () .. myslim ze podobny nazvy promennych sou jen pro starsi verzne php
díky, zkusím to, ale zjistil jsem že mi nefunguje nic co se týká předávání parametrů adresou - ani přesměrování Location:.... není náhodou nějaká direktiva, která má v php.ini zaškrtnuto off nebo tak něco?
Mas register_globals = Off. Pouzivej pole $_GET, $_POST, $_COOKIE, $_SERVER, atd...
Díky, register_globals mám na On, s těma parametama už jsem to taky vyřešil, že se to musí psát třeba takhle $_SERVER['SERVER_NAME'], což funguje i podle isset, ale stále nefunguje přesměrování Location, ani když zadám absolutní adresu. Je to divný, data se přes formulář posílají ale na Location to vůbec nereaguje...
díky moc za rady, včera jsem nad to sednul a ladil ten skript a přišel opravdu na to, že veškerá data z formuláře musím odkazovat jako $_POST['promenna'] při metodě POST a když to chci zjednodušit, tak to musím převíst ($promenna = $_POST['promenna']) . Jinak to Header("Location: ...") funguje, jen se to zadrhlo vždycky na "neexistujících proměnných". Hodně mě to zmátlo, protože jsem se před půl rokem učil z knížky od Koska a ona je přeci jen staršího data a na "fígle jsem neznal" - stejně jako odkazování $_SERVER['SERVER_NAME'] namísto jednoduchého $SERVER_NAME. Jsem zvědavý, kolik překvapení mě ještě čeká... ;-) díky za pomoc, tomino*