Pomoc s instalací.

Kdyz si nainstaluju PHP s netu, tak mne to na píše,že mám ručne nastavit
ISS, ale vubec nevim co to je a kde to mam hledat.Co mam delat?
... nebo se na to vyprdni a stáhni si z netu PHP Triad (tam se nic nastavovat nemusí) a je to server Apache + PHP + MySQL v jednom. Pro běh skriptů spustíš dosovské okno Apache (c:/apache/apache.exe) a vlastní dokumenty ukládáš do (c:/apache/htdocs/). Potom do prohlížeže napiš:

http://localhost
ad PHP Triad: pokud ho pouzivas casto, tak se da nainstalovat jako sluzba (nebo pseudosluzba pod Win98) takze se potom apache automaticky spusti pri startu systemu.

apache.exe -i
Jinak samozřejmě se dají použít návody z internetu
http://www.webguru.cz/clanky/view.php?id=110
IIS = Internet Information Server a od Win2000 je volitelně instalovatelnou součástí. Dříve byl součástí pouze serverů Win.
Start -> Nastavení -> Ovládací panely -> Přidat nebo odebrat programy -> Přidat nebo odebrat součásti systému Windows -> Služba IIS (Internet Information Server).

Samozřejmě, že Apache je daleko lepší, protože ne všechny funce PHP běží pod IIS.
pokud ti běží IIS, tak je celkem zbytečné instalovat Apache. To je jen další brždění, už tak dost přibržděného win. Já jsem instaloval PHP s IIS. Spočívalo to v tom, že jsem to nainstaloval a pak si přečetl readme. Tuším, že se někam nakopírovali dvě dll. Pak jsem tuším ještě nastavil auto spouštění service. Ale to už si fakt nepamatuju. Bylo to tak jednoduché, že mi to nezůstalo v paměti. Prostě přečtni readme a musíš to vyřešit.
No, ale ja šel do přidat nebo odebrat programy, ale žádný ISS tam nemám.
Mám Windows XP Home.
Právě proto. Pořiď si Windows XP Professional, ten má to IIS. Anebo si nainstaluj toho Apache.