OT: Dilema- Ramy a Chat

Tak a teraz jedna otazocka pre vsetkych nepriatelov ramov(ktorych ani ja moc nie som nadsenec).
Riesim vytvorenie jednoducheho Chatu.Jadro v PHP mam uz premyslene,ale dostal som sa pred jeden problem, a tym je prekleslovanie plochy.Na online Refresh vyuzivam tag <meta> aj z adekvatnymi parametrami.Plochu mam rozdelenu na hornu cast, ktora je staticka, potom na dolnu kdeje zobrazeny aktualny Nick a textove pole pre spravu + tlacitko k odoslaniu,cize tiez staticka cast.Stred kde su spravy a prava lista kde budu umiestneny aktualny ucastnici sa musi pravidelene refreshovat.Prava lista bude mat refresh cca.15-20 sec. a stred co najmenej (asi 5 sec. menej by to asi dost zatazovalo).Problem je v tom, ze ak refresujem celu stranku,tak cast kde bude uzivate prave zadavat spravu, mu defakto vymaze.(neplati to pre Mozillu).
V podstate ide o to aby sa mi refresovala iba cast obrazovky ktora ma a nie vsetko.Jedine co ma napada ako to vyriesit je pouzitie tagu <iframe>.Alebo sa to da aj nejak inac?
Chat je jedna z tech veci, kde maji frejmy svy logicky opodstatneni.
<HTML>nedivim blizsi souvislost mezi ramy a php (alias tahle diskuse)</HTML>
já sem to řešil tak, že sem to okno se zprávou nerefrešoval vůbec .... teda automaticky myslim. v každým frejmu mám metatag kromě toho s inputem na zprávu.refreš sem udělal jenom po odeslání.
<HTML>a je to podle tebe idelani reseni? to by mne zajimalo jak potom takovy rozhovor vypada... tedy za predpokladu ze refresh je jen pri napsani zpravy</HTML>
Richard: Kdyz si mezi sebou povidaj jasnovidci...
<HTML>:))) mno pokud to je telepatchat proc ne ze ;)</HTML>
Na čo je telepatom vôbec CHAT ?
Podľa mňa zvládnu komunikáciu aj bez neho.
Stanley_B707: to je zásadní omyl většiny lidí. Telepati, jak známo, jsou schopni přenášet myšlenky mezi sebou. Ovšem aby si je mohli přenášet, musí si předem domluvit kanál (něco, jako když ladíte radiopřijímač) a pak ještě musí mít před sebou toho daného člověka. Proto telepati potřebují chat. Další vlastností, kterou mohou telepati využít na chatu, je hromadná komunikace, nápověda a hromadná nápověda, pokud telepat na chvíli ztratí soustředění, nebo když na něj zapůsobí negativní vlny.
Ja som nedavno riesil nieco podobne. A ostal som pri IFRAME... tiez mi to robilo problemy v IE.
>nedivim blizsi souvislost mezi ramy a php

suvislost to ma tu ze to bude cele "spravovat" PHP script na serveri,cize aj o spravnom napisani tohoto scriptu, ale okej nabuduce podobne temy zaradim do HTML.
Richard:
samozřejmě refrešuju okno s příspěvkama ... ptal se na přepisování při vkládání .... no možná ... to bylo trošku telepatický, ale odpovídal sem jenom na to na co se ptal ... refreš input pole na příspěvek
ale možná sem to napsal špatně ...