Nainstaloval jsem si apache 2.0.45.
a chtěl bych se zeptat, jetli neexistuje (nedá se zprovoznit) restart jako ve verzi 1.3.
Je tam sice nějaký monitor apache server s tlačítkem restart, ale to je neaktivní. Není to sice důležité, ale hodilo by se to :-)
Díky za každý návrh
apache.exe -k restart
neco takovyho?
Jo třeba. super. A nevíš jak je vypnutí?
tam je -k stop¦shutdown , ale to mi nefunguje
apache.exe -k shutdown
pokud to nejde tak sem hod hlaseni ktery to rika
Mas-li Win 2000/XP, tak se to velice snadno dela ve Spravci sluzeb...
Vypnutí provedeš, když nad oknem apache zmáčkneš Ctrl+C (aspoň mě na 98 ro funguje)
Apache 2 běží jako služba, dá se stopnout ve Správci služeb nebo v Apache Services Monitor
V service monitor mám vypnutá tlačítka a píše mi to, že systém nemůže nalézt uvedený soubor, služba nebyla nainstalována. Je to pakl přímo od apache, tak nevím co tomu chybí.....
Nevíte, jak zakázet čtení souboru (změnu,mazáni) z vyššího souboru, než se nalézám?
např. Když sem ve složce localhost/kolo tak bych nemohl číst soubory ze složky localhost, ale jenom ze složky kolo
Našel jsem si doc_root, ale nefunguje
Díky
Reseni je .htaccess, nebo PHP.
Tak jak napíšu, aby někdo nemohl měnit soubor. Že ho nezobrazí je deny from něco, ale to přece není to samé...
Jak to myslis? Pres HTTP standartne soubory menit nejde...
Zastavit sluzbu apache lze pomoci prikazovyho radku takto:
net stop apache
Že nepůjde phpkem měnit soubory o adresář víše
Ach tak. No, to musis pres prava filesystemu.
Sojkovec tento broblem resim taky ale jak nato narazyt y prava kdyz mi apache a nasledne i php bezi jako localservice a kdyz bych mu zakazal pristup k adresari o uroven vis a pak ych tam potreboval pust skript tak mam smulu jde mi oto ze mam nekolik virual severu achtel bych alby se nedalo mnenit skriptem spustenym v jednom documet rootu obsah souboru v druhem ale taky aby se nedal cicst. tady na wz je to nejak delane a nevim jak nebyl by nejakej jednodussi popis ?