Problém - zpracování form vs. XHTMl

Mám takový menší problémek se zpracováním formuláře v XHTML. Když totiž zadám pro input místo name id, tak mi pak php nechce nic načíst. Jak bych to mohl udělat?
Když dám pro form id a pro ostatní inputy name tak to jde taky, ale mě by zajímalo, jestli to jde zpracovávat s id.
Díky
Moc to tam křižuješ. Napiš sem obsah, co je mezi <form></form> a hotovo.
Jo aha! Atribut "name" vlastně není OK v XHTML 1.0 Strict, nepletu-li se. V Transitionalu funguje spolehlivě.
Přesně tak ;-)
Jednoduše potřebuju vědět, jestli lze v PHP vytáhnout data, co se formuláře týče, z elem, který nemá name ale id
Tak to vypadá, že někde sice píšou, že name se už nepoužívá nikde, ale zase na w3schools mají dokonce REQUIRED. Takže to id se tam asi opravdu nepoužívá :o)
Vy to matete. Není pravda, že name není v XHTML. Není akortát u <a ... a <map ... už name není v XHTML 1.1. Jinak je.
Pokud chceš dostat hodnotu z inputu, tak jí prostě musíš dát name, jinak není podle čeho ji nazvat (možná existuje nějaké implicitní pojmenovnání, nevím). Problém s id v XHTML vs. HTML asi vzniknul z toho, že jsi měl nejednoznačné id (dva elementy se stejným id), což je v XHTML nepřípustné a mohl se tedy zmást. HTML se s tím asi nějak srovná.
No já jsem si to taky myslel, ale u input to sice funguje, ale když jsem to měl u form, tak mi ve validátoru naskočila jednqa chyba a zrčitě jsem to tam dvakrát neměl.
A to naštěstí už php nevadilo, akorát při js kontrole jsem musel dát getElementById()
v xhtml je sekvence <form><input/></form> skutečně nevalidní. Hlásí, že input musí být v div nebo p. Takže to řeším jako:
...
<body>
<form ...>
<div>
<input ... />
</div>
</form>
</body>
...

což bez problémů prochází.
Atribut "name" je u formulářů samozřejmě i v XHTML 1.0 Strict nebo XHTML 1.1. "name" a "id" jsou totiž hrušky a jabka. ID slouží k identifikaci v rámci stránky (DHTML, DOM), a name právě ke zpracování na straně serveru (tam s tím nemá ID vůbec nic společnýho). Mimoto, u radiobuttonů apod. se bez "name" neobejdete...
name není akorát u tagu form, u inputů apod. samozřejmě je...