osobně jsem vyzkoušel, že nejvíc ho nasere, když dvěma počítačům vedle sebe propojíš kabely od monitorů... :)
Docela mě ten nápad chytnul tehdy když se tady objevil a trochu jsem se tím zabýval. Je to docela složité udělat si na to skript, ale jde to. Mám to skoro hotové a stačilo by to toho jen přidat substituci adres a šlo by to :)
Akorát v tom mám ještě hodně chyb.
Co to umí: PHP skript si stáhne zdroják stránky na zadané URL a přeloží všechny jeho linky (kromě těch v Javascriptu, tam to nefunguje). To znamená, že se ten HTML kód prohání tím skriptem a uvnitř se překládá, no a protože jsem to udělal chytře, tak se tím skriptem prohání i obrázky a všechno, co stránka obsahuje, takže ... se to vlastně dá využít i jinak :o). Samozřejmě se to trochu zpomalí. Dá se posílat parametry skriptům metodou GET, metodou POST to samozřejmě nejde, takže některé formuláře přes to nejde odesílat.
Škoda jen, že je to tak šikovná věcička, že zatím nejsem ochoten ji v plné verzi publikovat. :-/
Pro představu jak na to: všechny linky musí skript nahradit cestou na sebe s parametrem ?URL=originální.adresa.htm, a tady udělat nahrazení slov tam a zpět není těžké. Tzn. že místo ?URL=kadibouda se přeloží třeba na ?URLc=lbejpveb (posunutí o 1 písmeno) a když se pak tato funkce zavolá, tak to přeloží zpátky, takže se podívá na adresu kadibouda, z vnějšku to ale nikdo nepozná, takže to projde i přes to omezení na vaší síti.
Ještě poznámka: Jestli to chcete sami naprogramovat, tak dobrou chuť. Mně to trvalo několik dlouhých večerů a je velmi složité správně udělat kódování speciálních znaků. :+)