Ahoj, doufam ze mi poradite ;) .
Potrebuju zjistit ip adresu serveru na kterych jsou nahrany nejaky stranky, znam jenom domenu.
Vite jak na to?
Dik
jezis, co to kecam... $ip = gethostbyname('www.example.com');
to nefunguje
napise to pak tu domenu napr. 'www.example.com
jo, uz mi to funguje
ale potreboval bych jeste zjistit umisteni souboru na tom serveru
napr. www.example.com/index.php
potrebuju neco takoveho
387.51.12.2/neco/index.php
se jich zeptej kde to maj, jinak to imho nepujde (pokud se to tam nekde nevypisuje...). Nejlepe najit nekde nejakou vypsanou chybu, tak se uvadi uplna cesta :)
<HTML>Tonik: s tim pingem to bylo taky spravne, sam si prevede domenu a vypise IP</HTML>
LiPO: pomocí IP se HTTP požadavek tak akorát maximálně odesílá (pošli HTTP požadavek na tuhle ip, případně tenhle port), samotný HTTP požadavek už moc ip neobsahuje... obsahuje už přímo něco v tomto smyslu: "hele, ať už jsi, kdo jsi, tak mi pošli, co je na adrese blablabla.com/blablabla.html". Potom je prací HTTP serveru, aby ten požadavek přečetl a hned řekl svému systému: "Hele, pošli mi ten soubor, co máš na c:\vesjolyje\kravinki\blablabla.html" a ten pak přepošle zadavateli vzkaz ve znění: "tady máš ten soubor, co jsi chtěl. vypadá to takhle, předně musím říct, že to html dokument. tady jej máš: " a následuje znění toho souboru. V dřívějších dobách se posílalo jen na nějakou IP a doména se neuváděla. Jenže to nestačilo (tipni si, jak bys asi takovýmhle způsobem přistupoval na stránky hostované zde) a tak autoři přidali podporu virtuálních domén... mno a pak se může stát, že ip adresa servru tady_jsou_data.hehehe.com je třeba 26.66.66.66, ale ve skutečnosti je obsah kořenového adresáře takového servru uložen ve 62.22.22.22/com/hehehe/tady_jsou_data/
Mno, bylo to pro dnešek docela dlouhé, doufám, že teď už chápeš, proč je tvůj dotaz nesmyslný.
No, jak říkám, pokud chceš umístění na serveru, tak prolez celý stránky a hledej jedinej výpis chyby... Třeba pokud se stránky předávají jako index.php?pahe=foo, tak vyměň foo za třeba @#abcd, zn za soubor kterej tam neexistuje a už ti to může vypsat chybu:
Warning: main(@#abcd.php): failed to open stream: No such file or directory in [CESTA] on line ...
A hned máš cestu :)