Refresh > tahání dat

Když jste třeba na xchatu a sou tam smajlící tak obnovování stránky skoro ani nepostřehnete ale, na normální stránce se při každém refreshi tahají znova což není na chatu moc dobré, takže bych rád věděl jak to udělat aby se ti data nějak uložili v prohlížeči či jak to je udělané, prostě aby se každý 5 sekunt netahala fungl celá stránka znova, nevíte někdo prosím jak na to ?
Omlouvám se za pravopisné chyby, nějak mi to nemyslí :-)
To je preto ze su tam pouzite FRAMEs a refreshuje sa len ten frame s textom a smajlici su male obrazky 16x16px cize to sa refreshne rychlo.
A refreshuje sa to html prikazom:
<meta http-equiv="Refresh" content="cas;stranka">

za cas dosadis cas v sekundach
a za stranku cestu k stranke

malo by to vyzerat nasledovne:
<meta http-equiv="Refresh" content="5;chat.html">

Takze stranka chat.html sa bude automaticky kazdych 5 sekund refreshovat.

Dufam ze ti to pomoze, ale asi si z toho vela nedozvedel. Inac prehliadac uklada veci vzdy, mas ich v adresary "Temporary Internet Files" mozno si sa s nim uz stretol. Ale uz samotne slovicko "Refresh" znamena znovu-nacitanie, takze s tym si asi nepomozes a podla mna sa neda nastavit ktore veci sa maju refreshnut a ktore nie. Takze prajem ti vela uspechov a keby nieco kludne mi napis na e-mail.
Diky, ale tohle sem zrovna nemyslel refresh tam samozřejmě mám ale jde o to že oni to mají nějak udělané že to ty obrázky nijak netahá, prostě se zobrazí do sekundy všechny, mě se každé obnovení tahají celé znova, takže sem myslel jestli na to není nějakej HEADER fígl popř js nebo tak
<HTML>Do cache prohlizece se to uklada automaticky pokud tomu script nebo hlavicka nereknou jinak, nebo to v prohlizeci nazakazes.</HTML>
Myslím že se ti smajlíci nestahují znova protože jsou v jednom z těch rámu natahli. Třeba na tom xchatu jsou vpravo.
Na iskvorky.wz.cz se tahaji data v oddelene casti (iframu) - je to opravdu DOST KOMPLIKOVANE, ale da se to zjednodusit, treba kdyz pouzijete cisla namisto kodovani... Jestli vam to vyhovuje, tak to odtud nekopirujte, ale poslete mi mail.
<HTML>To je take reseni ale JavaScript ma ledaskdo vypnuty, pak smajliky neuvidi</HTML>