FCE OB... -- paměť prohlížeče

Nevíte někdo, jak fungují fce ob_ ... (start, flush, clean, ...)?

A je to vůbec k použití?
jo, ob_ funkce miluju, ale neříkej tomu paměť prohlížeče. Ob tampony ovlivňují tok dat od servru.

Pravíš-li ob_start(); začne server posílat výstup nikoliv klientovi, ale do svého bufferu. Příkazy ob_start(); se dají dát vícekrát za sebou, takže lze i dělat vnořené buffery.

Potom tu jsou dvě funkce ob_end_clean() a ob_end_flush(). Obě zakončí bufferování (čili opak fce ob_start), přičemž první obsah bufferu vymaže a ani neštěkne, druhá funkce pošle obsah toho bufferu na výstup (v případě vnořených bufferů zapíše do bufferu vyššího řádu).

A pak je tu ob_get_contents(), která vrací obsah bufferu. Podobně pracuje ob_get_length(), která místo obsahu vrací délku. Ani jedna z těchto 2 fcí buffer nezakončuje, k tomu slouží skutečně jenom fce ob_end_...

Pak je tu ob_implicit_flush(int flag), který nastavuje na serverové straně bufferování (zda má bufferovat i hlavní výstup, nebo vše rovnou okamžitě po echách posílat)

Poslední je flush(), která odešle obsah bufferu na výstup (v případě ... - viz výše), ale nezakončí buffer.
Více/Méně v manuále, kapitola Output control functions.
je, napr. ked chces vediet dajme tomu verziu kniznice GD tak najprv pouzijes ob_start, zavolas phpinfo(8) (alebo ake je to cislo pre kniznice) a ulozis to do pramennej. No a potom jednoduchym reg. vyrazom zistis verziu alebo hocico ine

inak:
http://sk2.php.net/manual/en/function.ob-start.php
napisali sme to iste ;)
inak ked ja som zacal pisat tak to tu nebolo