MySQL

Ahoj všem, zvláště Adminovi, chtěl bych jasnou odpověď: Bude mySQL nebo nebude ??!?? Jestli bude, tak kdy ?
Díky
NEBUDE,NIKDY : smiřte se s tím... !
no je pravda, že už je slibovanej dlouho a pořád nic...
;) Jak jsem říkali na frontě počkáme a uvidíme:-))) Ale asi nebudou koneckonců mě je to jedno mě stačí PHP
No MySQL by se hodilo....
volejte hura, <a href="http://www.karma.cz/">karma</a> po 5ti tydnech dodala objednanou desku Tyan

opravdu mam z toho radost, clovek to proziva tak nejak vic, kdyz ho prvni na to poradne natesi ;-)
To chce potlesk tak potlesk karmě a adminovy...
mysql na cestě? že by? kde mám php&mysql clever book?
to sql by bylo fakt dobrý, nevíte o nějakym spolehlivým,serveru kterej sql zdarma poskytuje(ze bych k nemu pristupoval odsud)?
to sql by bylo fakt dobrý, nevíte o nějakym spolehlivým,serveru kterej sql zdarma poskytuje(ze bych k nemu pristupoval odsud)?
no fajn, dodaci lhuta 5 tydnu, mno,..
ale jo, lepsi neco nez nic :-))

hodne zdaru s rozchazenim :-)

j
no hurá, jen doufám že za to nebudete chtít žádný prachy :-))
jkt: mám tomu rozumět tak, že přesně za 5 týdnů to už bude bezchybně chodit? :-))
jedna hloupá otázka: chápu to dobře, že není technicky možný používat sql na jiným serveru osud?
No, zkoušel jsem to - použít mysql server ze serveru hyperlinx, ale nějak mi to nefachalo. Jako server name tam je samozřejmě localhost, ale já nevim, k jakýmu serveru ten localhost patří. zkoušel jsem www.hyperlinx.cz a ještě tu s mojí registrovanou doménou třetího řádu. Jediný, co mě napadá, je vytvořit si na hyperlinx nebo nějakym jinym serveru registraci, pak napsat skripty a odkazovat se jenom na tyhle skripty. Ale asi to nepude jinak než přes <a href="jmeno.hyperlinx.cz/skrip.php"> - jako odkaz na stránku.
mysql funkce jsou povolene, jen ten server zatim chybi

localhost je 127.0.0.1 a to je vzdycky ten lokalni pocitac kde bezi webserver, musel bys pouzit nejakou verejnou ip

hyperlinx zda se ma pristupny mysql server na adrese www.hyperlinx.cz - teda vypada to tak zvenku, ucet tam nemam abych to vyzkousel
jde o tohle: mam treba zaregistrovanou domenu 3.radu a adresa vypada: xyz.hyperlinx.cz. A v mejlu, kterej mi prisel je tohle: MySQL server name:localhost; login: xyz; password xxxxx. No a ja pak spustim skript (na hyperlinxu), kterej obsahuje
<?
mysql_connect("localhost","xyz","xxxxx");
?>
A kdyz jsem se chtěl s tim serverem spojit ze skriptu na webzdarma, nevim, ke ktery adrese je ten localhost patri. Budto www.hyperlinx.cz nebo xyz.hyperlinx.cz. Mam pocit, ze jsem zkousel oboji a neslo to. ale nevim, jestli jsem to zkousel z uploadovanyho souboru na wz nebo od sebe, kde mi bezi apache. Nebo me napada jeste hyperlinx.cz. Vyzkouset to muzu az vecer doma-tady nefunguje eftypko asi kvuli proxy (skolni sit).
nevim, nevim, ale myslim, ze ti pripojeni do databaze ze vzdaleneho pocitace nepujdte. setkal jsem se s tim, ze hodne hostingovych sluzeb to nepovoluje, takze predpokladam, ze ani hyperlinx (i kdyz tam se posledni dobou nejak na zabezpeceni moc nedbalo :~) ale treba je uz situace jina).

navic nevim to jiste, ale pokud by to mysql bezelo na jinem stroji, ktery je pripojen jen do localni site a nema povoleno pripojeni do internetu, tak si myslim, ze se k mysql serveru nedostanes - ale to je jen rychla myslenka, nejsu si ted uplne jistej :~)))

m.sa.
Sql na jiným serveru už používám, prostě ty stránky, který používají SQL mám umístěný na hyperlinx, zbytek tady. A propos hyperlinx zase nejede
spousta free sluzeb zakazuje logovani z jinejch compu nez localhost, jestli to je na hyperlinxu povoleny, tak ny to teoreticky melo jit;
zkus
mysql_connect("hyperlinx.cz","tvoje_username","xxxxx");
nebo "www.hyperlinx.cz" nebo "username.hyperlinx.cz", neco z toho snad pujde :-)

mno a nebo si pockej, az to budeme mit tady :-))))

j
myslite, ze je mozny, aby to fungovalo, kdyz ten skript spustim treba na wz, nebo kdyz to spustim u sebe doma a Apache serveru (+PHP+MySQL; Win32; pres dial up)?
Vim, ze spousta veci takhle pres Apache nefunguje.
nechapu dotaz... co ma byt mozne? pokud jde o pripojeni z jednoho serveru na jinej db server, tak si myslim, ze zvlaste v pripade freewebu je velice mala pravdepodobnost, ze to bude fungovat - bylo by to z pohledu spravce nepochopitelne :) . ale asi ti presne nerozumim, na co se ptas...

m.sa.
martin s.- takže z toho co říkáš to teda nejde, přípo odsude se připojit na jinej SQL server. já to zkoušel takto:
$spojeni=MySql_Connect("http://db.host.sk","jmeno","heslo"); a nešlo to.

další dotaz: co říkáte tomu hyperlinxu? jaký máte zkušenosti, z mejch 1 denních zkušeností ten server moc nefunguje...
$spojeni=MySql_Connect "db.host.sk","jmeno","heslo"); jsem zkoušel taky
hyperlinx si u me neudelal nijak dobre mineni - psal jsem tady o tom pred par mesici (zpusob jakym byl hack/cracknutej mluvi za vse)... jinak jak jsem rekl - ja si myslim, ze malokterej webhosting ti dovoli se pripojovat k jejich databazy od jinud nez z jejich hostingu - co by tim ziskali??? leda ze by jsi platil specialne za tu databazi a ne za hosting.
ale urcite nektere servery te tam pusti (ktere nevim), ale asi to nebude zadnej freehosting - podle me je orezani takovychto aktivit prvni podminkou slusneho fungovani freehostingu (pokud nechci byt jen odkladiste db pro cely internet)...

m.sa.