Refreshování

Mám problém (překvapivě :-)
Udělal jsem si jednoduchý chat. Funguje to tak, že ve stránce A jsou dva frejmy - stránky B a C, kde B je navigace a v C je chat - čili má IFRAME se stránkou D, která se pravidelně obnovuje po 10ti sekundách, čili má <META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="10;URL=chat.php">.
Tak. Potíž je v tom, že když pomocí navigace B nahraju do frejmu C jinou stránku, která už se samoobnovovacím Dčkem nemá nic společnýho, pořád mi každejch deset sekund na statusbaru problikne "opening D"... Proč? Já to tak nechci!
...Moc zamotaný...
borine,že se znáš s naším profesorem fyziky! :o) Jeho příklady jsou relativně podobné pokud jde o srozumitelnost... a jako renomovaný programátor (ehm... odkdy?) ti radím--> smaž to a napiš to znovu. A když to nepojede, tak to znovu nezkoušej.... popel, který si budeš zítra sypat na hlavu již dnes přináší vítr :o)
Já to taky moc nechápu... píšeš to jaxi divně.
Sice nejspíš vím oč jde, ale nevím to přesně... Mrkni na můj již HODNE stary chat a zkus se mrknout jak to tam funguje: www.vchat.unas.cz

pa Master
To bylo vážně tak nesrozumitelný? Zkrátka jde o to, že ta samoobnovovací stránka se obnovuje i když už na ní vůbec nejsem. No ale ono už se to uklidnilo. Udělal jsem pár zásahů... Ale dík za duševní podporu :-)
Marek -> Ne, tvého fyzikáře neznám :-)
udelej to javascriptem, setTimeLimit() na zacatku a clearTimeOut() (timelimit - ??) na konci-pri odchodu, to by melo jit

j
Jeeee, ze mate vsichni tolik kecu, jak ta otazka byla srozumitelna!!?
Ja jsem to pochopil, a neni to tak slozity, jak to NA PRVNI POHLED vypada. Zduraznuji slova "na prvni pohled", protoze kdyz neco nechapu, nejlepsi zpusob, jak to napravit, je precist si to znovu. Takze na druhy, treti, ctvrty, ... desaty, dvacaty, ... "pohled" uz je to snad jasny, ne?
Akorat mi chybi URL, kde bych to videl v praxi, urcite by bylo hned vsechno jasny...

No, a poud jde o samotne reseni toho problemu, tak to fakt nevim :-]

mv.