Co to je PHP?

Ahoj lidi. Omlouvám se, jestli tahle otázka už tu byla, ale nechtělo se mi projíždět starý témata. :-)
Řekl bych, že jsem pokročilý začátečník ve tvorbě WWW stránej, ale dosud jsem pracoval jen v HTML nebo HTM. Jakej je tedy rozdíl v PHP a HTML?
Je to třeba jako mezi Basic a třeba Delphi? Jako jestli to jsou 2 druhy zápisu toho samýho. Jsou v PHP třeba stejný tagy jako v HTML?
Nebo tomu rozumím úplně špatně?
PS: Díky všem lidem, co si se mnou daj práci :-)
Nene, mezi php a html je asi takový rozdíl jako mezi html a basicem. PHP je skriptovací jazyk, jehož obvyklý (ne jediný) výstup je webová stránka. Jinak pokud ovládáš C, tak nebudeš mít s PHP větší potíže.. (-;
Tak to mám smůlu :( Programování neovládám-žádný. Jen vím, že jsou rozdílný příazy, ale výsledek může být stejnej.
Takže PHP vytváří www i jiný věci?
Asi si přečtu pár článků a zkusím to pustit z hlavy.
To by byla škoda, o PHP je na internetu spousta článků pro úplné začátečníky, protože PHP je podstatnou součástí internetu.
Příručky ostatních progr. jazyků se vyznačují, nejpozději v šestém odstavci větou: ... je tostejné jako v Pascalu, jenže ... a to je podnět k zahození knihy pro začátečníka, protože neví co je stejné. Popularita PHP může naopak usnadnit pozdější přechod na jiný jazyk.
Zkus nakouknout třeba na:
http://javascript.webz.cz/php_1_zaklady.php3
Znám programovací jazyky typu C++ ActionScript a VisualBasic a takový, ale příde mi, že jazyky C++ a ActionScript sou úplně stejný, akorát sou do jinýho programu. Ale s tim PHP mě pořád mate ten příkaz echo, kterej používám typu printf či cout a proměný ve Flashi.
No tak s větou "je to stejné jako v Pascalu" jsem se ještě nesetkal...
No, když myslíte, ... ať se na PHP vykašle.
columbo, tak si udělej fci printf() a používej printf().
Kohoze mate prikaz echo? Kdo si vzpomene na MS-DOS? :-)
sh taky pouziva echo...
a to eště sem přednedávnem rozběhal 486 s DOSem kterej mi nabootuje jenom z diskety a to s DOS verzí "MS Windows 98 rev4":-) A kvůli tomu, mi nejde se dostat na druhou část disku, protože před xx lety ho táta rozdělil. Já na DOSu příkaz echo nemam proč používat, takze pořád nezvyk
No jo, to jsou ti pojídači koláčů... Největší prda je, když se něco nabootuje jenom z diskety...
Kdysi jsem dělal s PC, které, když nenašlo žádný disk, tak nahodilo basic...
O předchozích osmibitech ani nemluvím.
A o počítači UNIVAC taky ne. Časy děrných štítků jsou definitivně pryč.....
Jé o tom by se taky dalo psát.... (-;
Toho naděáte... když komp nenajede... kopnu do něj a du pryč... a většinou když příjdu, tak jede... Vypadá to sice jako blbost, ale u mě to funguje.. Taky někdy není od věci ho seřvat, nebo mu vyhrožovat. :D
Euroska, v takových případec si před počítačem pohazuju a hraju s křížovým šroubovákem. Ani nemusím zvyšovat hlas... (-;