3. kolo PHP soutěže

Po úspěchu před dvěma týdny, který jsme - se zkušenostmi s prvním kolem - fakticky nečekali ;) pořádáme tuto sobotu (19.2.2005) třetí kolo.

Bude méně matematicky zaměřené, takže bychom se mohli dočkat i nějakých těch desetibodových zisků, což by mohla být i příležitost pro ty, kteří se chtějí zapojit až teď.

Doporučuju vám, abyste si (alespoň zběžně) prošli v manuálu tyto kapitoly - práce se soubory, databází, případně grafikou.

Nezapomeňte - zítra od 14:00 do 18:00 proběhne třetí kolo, zadání čekejte jako obvykle na stránce phpsoutez.unas.cz ;)

Hodně štěstí přejí při řešení
vaši pořadatelé, Nípal a lacop
Zrejme sa zapojím ak to stihnem, inak dík za upozornenie že bude.
Si děláš srandu.... Sem to čekal minulou a pro změnu tuto už po 3 nemám čas.... Mě celkem mrzí...
V mém pokoji právě zavál svěží vítr z Pyrenejí, tak věřím, že tentokrát uhraju alespoň toužebný půl bod ;)
Nevím jestli se zúčastním, asi bohužel ne. Jedině že by tam bylo nějaké téma, které by mě extra chytlo ;-)
Tak, třetí kolo právě započalo. Hodně štěstí při řešení, doufáme ve slušný počet úspěšných řešitelů ;)
<HTML>Mno snad se najde nejaky priklad na ktery se bude moct pouzit nejaky ten algoritmus nez jen funkce za funkci..</HTML>
Richard: dočkáš se, ve čtvrtém kole jeden takový určitě bude. stačí říct, kdy budeš mít čas na čtvrté kolo, abych tě nevynechal ;)
Hale nípale... dlužíš mě osm stovek ;) ... Naštval jsem se a kupuju si knihu ;) ... Už sem se ale dostal dál, než k přečtení zadání, ale prostě... furt mě to nák nefunguje... bude tam náká mrcha malá :-/
No tak jsem na to úspěšně zapomněl.
Ještě v půl dvanácté jsem psal, že se aspoň podívám jestli mě nechytne nějaká otázka. A teď v 17:50 jsem si vzpomněl, že dneska byla nějaká php soutěž...
:-(

Ale stejně - první úkol je nějak podezřele jednoduchý, že by chyták? :-)
Druhý úkol bych nedělal, protože jsem nikdy se soubory pracovat nepotřeboval a tudíž to neumím (učím se většinou jen průběžně to co potřebuju), takže by mě to stálo zbytečně moc úsilí a času (který nemám).
A třetí úkol je pro mě jen pracná rutina, nic zajímavého. Prostě PHP+MySQL klasika.

To nebylo hodnocení (kritika) PHP soutěže, to byl můj názor na dnešní úkoly a taky důvody, proč bych to nedělal ani kdybych si na to vzpomněl (což se nestalo). ;-)
Tom: prva uloha je vzdy lahka ale vela ludi to odflakne, neosteri vstup ... a potom za to nemaju body
tretia uloha nieje tazka ale zdlhava, kym to odladis ... a mas 4 hodiny, ked spravis prve dve za 2 hod tak mas co robit aby si stihol trojku ;)
KONIEC!

este mate okolo 5 min na poslanie rieseni a koniec
Dohodnotili jsme, pořadí je zde:
http://phpsoutez.unas.cz/?strana=poradi

Celkově mám dojem, že ačkoliv informace o termínu třetího kola visela na webu už asi čtyři dny po skončení toho druhého, dáváte spíše na to, že vám o tom řeknu na fóru. Hlídejte si to... přibližně se snažíme dělat každé kolo ob týden vždy v sobotu od 14:00 do 18:00. Možná termín někdy změníme, ale všední dny IMHO nepřipadají v úvahu.

Takže, nic moc. Co jsem provedl, že ačkoliv v druhém kole byla téměř neřešitelná úloha, tak se vás zúčastnilo v druhém kole nejvíce? :|
Nípal > Že oznámení bylo na webu soutěže, ale všichni si toho všimli až tady na fóru se nedivím. Já třeba osobně fórum kontroluju občas, ale na vaše stránky potřebu chodit nemám ;-)

lacop > přesně tak, zdlouhavý úkol, který vyžaduje hodně práce (víceméně bez zapojení mozku, prostě rutina) a bez dostatečné motivace je to dost obtížné .....
A dívám se že ani nejsou vzorová řešení, takže ani adminům soutěže se to nechtělo dělat ;-)
tom: ja som spravil 1 a 2, Nipal to tam este asi nedal, ale ja mam problemy s MySQL takze som nemohol robit 3 a Nipal ma zas nieco s Apachom, proste trojku sme namali ako spravit. Tu 1 a 2 tam este dam
<HTML>Skoda ze jsem tohle kolo prosvihl... to bych si vychutnal :)))
byl jsem v praci :-/</HTML>
Tu trojku bych doporučoval stáhnout z Nickova řešení, je povedená.
OK, je tam vzorove riesenie 1 a 2
wooow ;) .. tak za tři roky se mi opvede bod jeden ;) ..

Nípal > Hale fakt by to as chtělo napsat spíš sem do fóra dřív, pač já třeba zapoměl, že vůbec náká soutěž existuej ;) ...
Skoda ze jsem mel jen hodku, jinak bych si s tim asi i vic vyhral (treti skript jakozto nejdelsi jsem nestihl ani jednou pustit, doufam ze v nem nebyly prase errory:), ale docela me bavila druha uloha.

Ale rozhodne bude lepsi udelat treba i jedinou ulohu a dat kratsi cas nebo tak nejak, hlavne kdyz bude na premysleni a logiku spis nez casove narocna.
Já bych se taky přihlásil, kdybych měl čas. Ale na třetí úlohu bych se stejně vyprd, páč databáze mě neba ;)
Hmm, tak jsem soutez opet uspesne propasl. Kuci, mam napad. Co udelat na stranky souteze nejaky mailing list, kam by se potencialni zajemci zapsali svymi maily a kdyz by se soutez chystala, tak byste na registrovane maily rozeslali upozorneni. Ja sem chodim obcas a jako napotvoru vzdycky, kdyz jsem mimo, tak je soutez :-( Zkuste nad mym navrhem premyslet ;o) A kdyz by se vam nad tim nechtelo premyslet, jak to udelat, tak to dejte jako ukol do souteze ;o)))
Tim... něco se vymyslí. Příští tejden mám jarňáky, takže se některé projekty, na kterých se podílím, dají trochu do pohybu.

Počítám, že do stránek zapojím trochu aktivního php... když už ne počítadlo (které nevím, k čemu je na stránce dobré), tak nějaký hodnotící systém - každý soutěžící bude mít svůj účet (of kůrs zdarma), na svůj mail dostane tři dny předem upomínku (může si pochopitelně zvolit neposílání upomínek), a řešení pošle pomocí jednoduchého uploadovacího skriptu. Pak přijdou porotci, vezmou skript, rovnou vyzkouší, zobrazí zdroják přímo na serveru (i obarvený, to php umí raz dva), rovnou přidělí každému soutěžícímu body pomocí jednoduchého formuláře atd. Nemusí se s ničím extra srát, nemusí potom neustále přes ftp nahrávat index a složitě aktualizovat pořadí soutěžících (ano, dělám to ručně, a je to docela čirý masochismus).

Pro začátek jsem začal změnou vzhledu. To co jsem nasliboval s tím PHP, bych dal dohromady během tří dní (odpoleden) pilné práce. Ale ty dny budou až o jarňákách :|
suhlasim s Timom - ten mailinglist by bol super. tiez som to uspesne prepasol... :-(