Odeslat do databáze a přečíst to

Začínám s PHP. Může mi někdo poradit, proč se mi napíše následující chyba:

Warning: mysql_connect(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2) in /3w/euweb.cz/s/sanandreas/pridat.php on line 78

Warning: mysql_select_db(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /3w/euweb.cz/s/sanandreas/pridat.php on line 79

Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /3w/euweb.cz/s/sanandreas/pridat.php on line 80

Ve zdrojáku mám:

<?
/* vypočítá se $datum, ověří se $hesloautora */
$spojeni = mysql_connect(localhost,"sanandreas.euweb.cz","mafia" );
mysql_select_db(noviny, $spojeni);
$vysledek = mysql_query( "insert into clanky values(0, '$titulek','$clanek', '$autor', '$rubrika', '$datum')", $spojeni);

echo "Článek nebyl zařazen do databáze - nastala neznámá chyba.";
?>

Když to chci na jiný stránce přečíst, tak ve zdrojáku mam:

<?
$spojeni = mysql_connect(localhost,"sanandreas.euweb.cz","mafia" );
mysql_select_db(noviny, $spojeni);
$vysledek = mysql_query(
"select * from clanky order by datum",
$spojeni);

/* Konec přímé práce s databází. */

while ($zaznam = mysql_fetch_array($vysledek) ):
echo "<p><a href='vypsat.php?id=";
echo $zaznam["id"];
echo "'>";
echo $zaznam["titulek"];
echo "<br> ";
echo $zaznam["clanek"];
echo "<br>";
echo "Autor: ";
echo $zaznam["autor"];
echo "</p>";
endwhile;
?>

a napíše to:

Warning: mysql_connect(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2) in /3w/euweb.cz/s/sanandreas/vypsat.php on line 78

Warning: mysql_select_db(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /3w/euweb.cz/s/sanandreas/vypsat.php on line 79

Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /3w/euweb.cz/s/sanandreas/vypsat.php on line 82

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /3w/euweb.cz/s/sanandreas/vypsat.php on line 86

Prosím, poradte
Sorry, vlezl jsem k tobě na účet a opravil to. Bejt tebou, tak si rychle změním heslo nebo toho někdo využije pro svou potřebu, jak je zde zvykem. Má to připojení být takto:

$spojeni = mysql_connect("mysql.webzdarma.cz","sanandreas","mafia" );
mysql_select_db("sanandreas");

Opravil jsem ti to v jednom souboru, tuším "vypsat.php", tak se na to mrkni.

Petr
> $spojeni = mysql_connect(localhost,"sanandreas.euweb.cz","mafia" );

Toto je spatne. viz http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?22
zbynek:

Koukám, že asi žiješ v jiném světě. Databázi zde na WZ si neměl aktivovanou, tak jsem ji z aktivoval v administraci >> nastavení >>nastavení MySQL. Jméno DB ja "sanandreas_46" a heslo původní, jaký jsi měl. Dále v souboru "vypsat.php" máš SQL dotaz na výběr z tabulky DB, avšak tady na WZ nemáš ani jednu tabulku v databázi, takže teď ti to píše už jen jednu chybu, viz:

http://sanandreas.euweb.cz/vypsat.php
Takže teď si znovu přepiš připojení MySQL ve všech PHP souborech na:

$spojeni = mysql_connect("mysql.webzdarma.cz","sanandreas_46","tvoje_heslo" );
mysql_select_db("sanandreas_46");
Děkuju Vám všem za pomoc
Ještě jednu pomoc prosím, nefunguje mi v souboru vypsat.php vypsani zadanyho textu z pridat.php.

Muze se mi na to nekdo please mrknout?

sanandreas.euweb.cz

nove prozatimni heslo: gtacko
ox
?
Nějakej blbec mi hacknul stránky a teď na ně nemůžu - k čemu mu to je? Prostě změnil heslo a já jsem v prdeli. Sakra!
No, že tě schválně na to upozorňuju. Měl si mi ho poslat na e-mail (nový heslo) a vyřešili bysme to bez problému.
Zbyněk, hacknout znamená vynaložit nějakou námahu nebo fikanou znalost, když tu proflákneš heslo a po upozornění si ho okamžitě nezměníž, tak je to jenom tvoje blbost...
To nic nemění na tom, že ten kdo to provedl je pěkně ošklivá osoba... Povětšinou neschopná udělat nic jiného jak si přečíst nešťastníkovo heslo a změnit ho.
To je fakt ... ale přece jenom, k čemu mu to je, že mi změní heslo? Pochopim, že chce domenu, ale to už by něco udělal, ale je to furt ve stavu v jakým to bylo! Nechápu ho, asi mu to připadá jako děsná zábava někomu měnit hesla!
>> ale přece jenom, k čemu mu to je, že mi změní heslo?

Lidi jsou zkrátka svině! Na to si hold musíš zvyknout. Mají radost z cizího neštěstí.
Odstraň z $zaznam["id"]; uvozovky...:)

Čili $zaznam[id];

:)
Díky moc

A ještě jedna věc - jak se mažou jednotlivý přidaný texty u db? Stačil by mi odkaz na hotový scripty, někde jsem viděl super web, ale teď si nemůžu vzpomenout.

Díky
Nemáš mail, protože to je celkem dlouhý...:(
No, zkusím to teda napsat tady...

Takže nejprve si musíš vytvořilt soubor třeby s nazvem delete.php. V tomto souboru budeš mít napsaný:
<?
$dbc = mysql_connect("hostitel","uživatel","heslo");
mysql_select_db("jmeno_databaze");
mysql_query("DELETE FROM tabulka WHERE id = '$id'");
mysql_close($dbc);
header ("Location: $HTTP_REFERER");
?>
Přišemž na tuto stránku odkážeš takhle:
delete.php?id=id_zaznamu

:)
Nebo si to taky můžeš napsat do stejné stránky s ostatním, ale pak budeš muset odkazovat zase na tu stránku.php?id=idzaznamu...

! A to pokud budeš mít ve stejné stránce, tak nezapomeň odstranit header ("Location: $HTTP_REFERER"); !

;)
Díky

a jedna maličkost: když přidam do db text, tak se mi ve výpisu dá dolů, jak dám, aby se to zobrazovalo vždycky nahoře?
Ještě nevim, jak dostat do tabulky PHP vypis?

PHP:

<?
$spojeni = mysql_connect("mysql.webzdarma.cz","gtasanandreas_71","mafia");
mysql_select_db("gtasanandreas_71");
$vysledek = mysql_query(
"select * from clanky order by datum",
$spojeni);

/* Konec přímé práce s databází. */

while ($zaznam = mysql_fetch_array($vysledek) ):
echo "<p><a href='vypsat.php?id=";
echo $zaznam["id"];
echo "'>";
echo $zaznam["titulek"];
echo "<br> ";
echo $zaznam["clanek"];
echo "<br>";
echo "Autor: ";
echo $zaznam["autor"];
echo "</p>";
endwhile;
?>

TABULKA:

<table border="0" bordercolor="#727272" cellspacing="0" cellpadding="0" width="400" height="80">
<tr><td height="17" width="250" align="left" valign="middle" background="obr/listicka.jpg" bgcolor="#8f8f8f">
<span style="font-size: 11px; font-family: Verdana, Arial; color: black">
< --- NADPIS --- >
</td><td width="150" align="right" valign="middle" background="obr/listicka.jpg" bgcolor="#8f8f8f">
< --- AUTOR: ? --- >
</td></tr>

<tr><td align="left" valign="top" bgcolor="#c1c1c1" colspan="2">
< --- TEXT --- >
</td></tr></table>
Jak máš napsané ORDER BY datum, tak za to připiš ještě slovo DESC.
Čili to bute takhle:
$vysledek = mysql_query( "SELECT * FROM clanky ORDER BY datum DESC");

A ještě dopotučuji psát výrazy jako SELECT, FROM,... velkým písmenem. Je to potom přehledenější..;)
Ten výpis už jsem dostal do tabulky, takže v poho, jenom mi nejede ten výpis od nejnovějšího po nejstarší.
A zkoušel jsi tam dát to DESC?
Zkoušel...