Setřídit podle klíče:

Nevíte někdo jak správně napsat SQL- příkaz seřadit tabulku podle id vzestupně nabo sestupně?
díky radek
select * from tabulka order by id asc
select * from tabulka order by id desc
Je myslel seřadit v databázi ne vypsat z databáze.
No, ono totiž v phpmyAdminu se ten SQL dotaz vždy zobrazí při jakýkoliv operaci a teď jsem na to čučel,že když kliknu vlastně na "id" sloupec, tak se mi zobrazí to samý, co jsem napsal výše.
Ale na druhou stranu, na co ti to vlastně je? Dyk to je jedno jak to tam je zpřeházený, důležitý je jak to vyleze, ne?
Mě stalo že se mi to vypisovalo ten fakticky poslední v tabulce a nový zapis byl schovaný uprostřed tabulky místo vymazaného zápisu s nejvyšším id a srovnalo se to až když jsem v phpMyAdmin dal příkaz Setřídit podle klíče:PRIMERY(vzestupně)
ne PRIMEROS, ale PRIMARY
Na to se tě nikdo neptal, tak buď piš k věci nebo se na to vykašli, to byl samozřejmě překlep.
IMHO nemůžeš ovlivnit to, jak se to v db ukládá... nezbývá ti než si to na výstupu seřadit...
Proc serazovat data uvnitr databaze, vzdyt to je uplne jdno, stejne si az vypis z db urcis takovy jaky potrebujes.
To já řadím order by id DESC , ale když jsem vymazal pár záznamů a vložil nové , tak se mi to nechtělo načíst a pomohlo až když jsem id seřadil v databázi. Možná to bylo přetížením databáze, jinak jsem si taky myslel že jedno jak jdou čísla id v databázi za sebou. Tak jsem chtěl přidat do administrace nějakou vychytávku.
Tak to bude problém někde mezi židlí a klávesnicí :-)
Ha, ha, ha
Tak jsem si ten script nakonec udělal sám. Ještě se dá samozřejmě rozšiřovat, třeba výběr tabulky nebo klíče atd.

<form action="altertable.php" method="post">
Seřadit tabulku:
<select name="radit" ONCHANGE="submit()">
<option value="">Seřadit</option>
<option value="asc">Vzestupně</option>
<option value="desc">Sestupně</option>
<INPUT TYPE="HIDDEN" name=odeslano value=true>
</select>
</form></div>
<?php
include "../const.php";
if($odeslano==true):