Potřebuju prosím poradit s PHP a s MySQL

Už několik dní se snažim zjistit PHP k registraci, k tomu přihlašování pod heslem atd. A taky se snažim se dostat do své databáze a stále mi to hází chybu:o( Prosím poraďte! B udu vám moc vděčná...
Moc ti nerozumím, co se snažíš zjistit k registraci? Myslíš jak se dělá registrace v php?
Máš v administraci zaškrtnutou databázi jako aktivní a vyplněné heslo? Jestli jo, tak se jen přihlásíš do phpmyadmina.
No, myslím jak udělat přez PHP registraci do databáze a to přihlašování pod přihl. jménem a heslem
Pro přihlašování si uděláš formuláš, kam nový uživatel zadá svůj nick a heslo a zpracuješ ho skriptem, který bude obsahovat sql dotaz na tvojí databázi s tabulkou uživatelů INSERT INTO tabulka VALUES ('nick','heslo')
Pro přihlašování zase uděláš formulář, kam zadá uživatel své přihlašovací údaje a po odeslání uděláš zase dotaz do databáze, tentokrát $sql=SELECT nick, heslo FROM tabulka WHERE $_POST [nick] AND $_POST ['heslo']
Když to nějaký záznam najde, pustíš ho dál. Když ne, vykopneš ho.
Třeba
if (!$sql)
echo "vypal";
else
echo "račte dál";

Mrkni na interval, najdeš tam několik pěkných článků s i kompletními skripty.
Heh, to nějak nechápu...Já to totiž tvořím ve FronPage. Nemůžu se, ale stále dostat do databáze. Má i program MySQL, ale tam mi to pořád taky hází chybu. Nectěla by jsi se ozvat na můj E-mail kiki.mili@centrum.cz a já ti tam něco ještě k tomu řeknu. Tady to totiž nemůžu napsat. Čekám na tvůj E-mail!
Napíšu to i sem: pozor na ořezané uživatelské jméno v databázích na 13 znaků!
Já jenom jak máš na stránkách:
~:Copyright:~
Prosím vás nepoužívejte nic s těchto stránek ve vlastní prospěch.

tak se píše Z těchto stránek a né S.