Win XP prof. vs Home edition

Práve zacinam s php ale IIS sa da podla mojich informacii nainstalovat len na XP Profesional, zatial co ja mam Home. Co mam teda robit? Ako zprevadzkujem PHP na mojom computri? diky, vas adam
apache
A odkial ho mam ziskat? Kde najdem k nemu nejaku prirucku? Ci to je spolu? Diky za odpoved
www.google.com www.google.com www.google.com ....
IMHO ti postaci PHPTraid ;) vygoogli si to
httpd.apache.org
IMHO XP home IIS akorat neobsahuje v instalaci, nevidim duvod, proc by se nemel dat nainstalovat. Navic mam pocit, ze php jede i s personal web serverem a ten je snad i pod w98. Apache je taky volba, a pokud budou vysledky distribuovany do systemu s apache (wz), tak asi nejlepsi.
podporuje IIS .htaccess? AFAIK nie, mne sa to na Apachovi paci ;) Mozem si rychlo nastavit vypis a pristup k adresaru, ...
instaluj si Php Home kamo a bude po probleme!
Nejlepší volbou asi skutečně bude server Apache (http://httpd.apache.org/download.cgi) a instalace php (http://www.php.net/downloads.php). PHPTriad (http://sourceforge.net/projects/phptriad/) skutečně byla vynikající zvláště pro začínající programátory - velmi snadná instalace, obsahuje Apache, PHP a MYSQL - vše předkonfigurované. Bohužel, její vývoj se snad už zastavil, či co.. (pokud se pletu, opravte mě někdo).

Myslím, že by stálo za pokus zkusit nainstalovat ten Apache a PHP a nakonfigurovat to sám. Jestli jestli je to stále aktuální, napiš mi kdyžtak na pavel (tecka) brych (zavinac) quick.cz nebo na brychcompany@wz.cz, napíšu ti podrobnější info.
instalaciu apache mam, ale nerozumiem jednemu(mozno to bude zniet blbo): Pri instalacii treba zadat info o serveri. To akoze mam dat info mojej stranky alebo webzdarma?
Ne, s WZ to nema co delat. Jako nazev servru pouzij svou IP, popr. localhost (127.0.0.1)
Vlastní instalace apache, php, mysql není zas tak triviální jak si mnozí myslí. Mě se to nepodařilo ani se třemi různými verzemi produktů. Mám důvodné podezření, že je to způsobeno SP2. Ani některé verze PHP Home Edition sem nerozchodil. :(

Jinak třeba http://hulan.cz/blog/item/instalace-apache-mysql-a-php-na-windows
nejlepi na jednoduchy veci je ten server od Ponkráce

http://www.slunecnice.cz/product/Intranetovy-server/
skaff: "Po instalaci na počítači s Windows 95 a 98 či na počítači bez MS Office pokračujte dle pokynů v souboru C:inet_srv eseni_problemu.txt."

To má být co? :) Na co potřebuje Apache MS Office?
.txt je subor na ktory netreba office, je tam este .doc AFAIK
http://www.apachefriends.org/en/xampp.html