Zdravim .... neví někdo jak nastavit v php.ini sessions aby fungovaly bez povolenych cookie .... drive mi to bezelo a po reinstalaci serveru mi to nebeha a ja si nemuzu vzpomenou kde se to nastavuje ... viz vytah z meho php.ini
[Session]
session.save_handler = files
session.save_path = C:\TEMP
session.use_cookies = 1
session.use_only_cookies = 0
session.name = PHPSESSID
session.auto_start = 0
session.cookie_lifetime = 0
session.cookie_path = /
session.cookie_domain =
session.serialize_handler = php
session.gc_probability = 1
session.gc_divisor = 1000
session.gc_maxlifetime = 1440
session.bug_compat_42 = 0
session.bug_compat_warn = 1
session.entropy_length = 0
session.entropy_file =
;session.entropy_length = 16
;session.entropy_file = /dev/urandom
session.cache_limiter = nocache
session.cache_expire = 10
session.use_trans_sid = 0
url_rewriter.tags = "a=href,area=href,frame=src,input=src,form=fakeentry"
Pokud vím tak by to mělo fungovat pokud nastavíš:
session.use_trans_sid = 1
jj s popisu to taky dava smysl ... na win mi to na php 4.2.3 fungovalo ... ale ted na 4.3.10 ...
session.use_trans_sid = 1
session.use_cookies = 0
Tak to mam ... a pak mi to funguje vubec ...
... nefunguje vubec .... jsem chtel rict ....
zkusil jsem tam hodit 5.0.3 ... nenaskocila mi podpora mysql .... ale PHPSESSID za odkazy se objevili ... a pritom jsem nechal skoro stejny php.ini ... jen jsem zmenil extensions, btw ... php_gd2.dll se nacetla ale jina dll se nacist (napr. ta php_mysql.dll) nacist nechtela ... jako by tam nebyla
php_mysql.dll tam opravdu není. Imho je tam php_mysqli.dll, nbebo tak něco, MySQL už není v PHP5 jako výchozí DB, tak se mrkni na net...
Zkoušel jsem to jen kvuli ten session ... takze jsem po tom nepatral ... php_mysqli.dll jsem taky zkousel ... ten dll soubor tam je ... php_mysql.dll, ale pri startu apache to hlasilo, ze tam nejsou ... a pritom to php_gd2.dll v pohode nacetlo ... no nic ... zatim 4.3.10 ...
Tez mam PHP 4.3.XX. Zatim jsem nenassel jediny dovud, proc prejit na PHP 5. Jeste pockam nejakou chvili, az bude nutne, az se proste usadi...
Já důvod našel. Znenadání se bez nějaké informace oběvilo na hostingu a všiml sem si toho až podle toho, že v chybovým logu bylo samý "var: deprecated. Use public/private modifiers" atd. Inu, tyhle modifikatory sou podle manualu az v PHP5, tak sem kouknul na info a vidim ze upgradovali. No co, na objekty je PHP5 opravdu lepsi :) (moje oblibene $armady->sablona->id (tedy volani 2 vnorenych objektu) v php4 neslo :] )
V PHP 5 je jak mysql tak mysqli, přičemž mysqli je pro Mysql 4.1. Obsahuje to změněné fce apod. A ty dvě knihovny je afaik nutné zkopírovat do windows/system32 aby to chodilo.
Aha, stejně jako php5ts.dll ...