Mám 20 phpsouborů a potřebuji do každého vložit tutéž hlavičku (doctype..,meta tagy..) a totéž menu.
Do čeho mám vložit hlavičku a menu, abych o pořád nemusel opisovat? Databáze, dat soubor,..?
Jo.. ale co když to potom bude upravovat? Nejlepší je použít rámy.. Nebo si vytvořit textový soubor, do něj napsat html kod menu a do druhého txt souboru html hlavičky a na každou stránku dát LINK na menu a na hlavičku a .. to už je jednoduchý:))
Maikis > neces mi delat osobniho poradce, s tvymi radami dosahnu az ke hvezdam ;))
23k, heej, a co my ostatní? Taky chceme mít poradce...
Maikis, rámy fakt nejsou to pravé ořechové.
uloz to do textaku a inkludni ho. prece jenom <?php include 'menu.txt';?> je kratsi kod nez se pripojovat k db
navic tady je db omezena na urcitej pocet selectu a jestli vyuzivas db i potom na strance tak by se tvoje stranka mohla stavat nefunkcni(teda pokud bude hodne navstevovana)
co víc, <?php include 'menu.txt';?> je dokonce kratší jak to samé v iframe...
Proc to neudelat obracene?
Jeden soubor (treba index) s hlavickou, a menu , a do nej vkladat telo stránky. imho je to elegantnejsi reseni.... navic vkladane soubory muzou byt 'temer' jakehokoliv formatu, treba i jen cisty text...
no tohle pro me neni idealni reseni. kdyz uz to delas takhle tak by byly elegantnejsi a spolehlivejsi sablony ne?
Kyk, no, pokud to vkládané je kapku složitější (fórum), tak bych to raději dělal jako soubor s vloženou hlavičkou, menu a patičkou. Můj názor.
MzM: prrravda, s tim souhlasim.
Damian ale psal o 20 souborech, bez upresneni, zda jde o forum, celou stranku nebo samostatnou aplikaci v ramci stranky. Pokud by svuj dotaz upresnil jeste o predchozi, urcite bysme oba navrhli podobne reseni, tvuj prispevek je, troufam si tvrdit, cista spekulace ;-)
To je zajímavý jak se tady dokáže rozkecat měsíc nezodpovězenej příspěvek:)
No.. je to zatra dlouhá doba.. :)
Maikis: zdá se mi to, nebo se tady snažíš hloupě spamovat?