if(is_dir("names/ip/$REMOTE_ADDR")):
$fp = FOpen("names/ip/$REMOTE_ADDR/jmeno.txt","w");
FWrite($fp,$jmeno);
FClose($fp);
....
atd... takový obyč chat, který mi doma na w98 a apachi jede bez problémů, ale tady jsoujiný práva pro zápis do souborů, takže $fp prostě vyhodí permision denied nebo jak. To bych skousnul... pře comandera najedu na adresar, jehoz jmenem je ip ($remote_addr) a nastavim mu rucne prava (maximalni pristup)... a ouha, on mi chat funguje bez problémů!!! Ale jak mám sakra zajistit, aby stejná prává měly adresáře všech lidí, co se tam zaregistrují. Protože mkdir() sice adresář vytvoří, ale s takovými právy, že tam tímto kódem nemohou nic uložit a tudíž se ani nezaregistrují... a už mi to leze na mozek.
Please help!!!!
Vy už tu z nude kycáte o holkách a i když je ryan i sandra kostnadruhou, tak tohle je důležitější. Takže se přestaň flákat masteře :o)
Pche, práva jsou mkdir("adresar",0700);
0700 je to co potrebujes..
neflákám se.. jenom stíhám všechno :-)
není zač :-)
myslíš, že tam to 0700 není? haha, je tam!
Hm... tak máš někde nějako volovinu
neviděl jsem celý zdroják, takže neporadím přesně...
ale 0700 plně stačí...
nevím kde máš jinde chybu
Já taky používám 0700 a funguje to...
co treba cesta ?? nemela by zacinat spis bejt neco jako ./names/ip/$REMOTE_ADDR ??
ale asi ne :-??
j
fajn. Ja jsem clovek, kterej na linuxu delal v zivote jen asi 2 mesice (jsem odchovanec WB (jako petiletej chlapecek), DOS a WIN), a to jeste pred dvema lety, tak mi please vysvetlete ty mody u adresaru...