mail()

Moj problem sa netyka wz, ale dufam ze mi aj tak niekto poradi. Mam nainstalovany apache, php & mysql a vsetko ide ok (forum, chat - vsetko ok), az na vynimku - prikaz mail() mi nefunguje. Z wz mi ide mail odosielat v pohode, lenze z localu je uz problem. Ak mi vie nikto poradit, prosim rychlo.
Mimochodom, nefunguje mi ani prikaz imagecreate() alebo tak nejako, neviem ako presne sa to pise. Diky!
no pokud bys chtel na lokale rozchodit mail, tak bys musel mit myslim smtp server, proc potrebujes z lokalu posilat mejly?
jestli se nepletu, tak se pak v php.ini nastavi smtp server na localhost a mozna to frci, ja ale tohle nikdy nedelal, takze mozna placam blbosti
k imagecreate musis mit aktivovanou GD knihovnu, bez do php.ini a najdi tam neco jako GD lib module a smaz pred tim strednik, uloz a resni komp..
otevři soubor C:/Windows/php.ini
Hledej někde kolem řádku 550, měl bys tam mít toto. U první a druhé položky smaž bodkočiarku na začátku. Místo mail.alcomp.cz dáš server, kterým odesíláš poštu a místo havs@mujbox.cz tvojí adresu asociovanou na ten server. doufám, že jsem nic nezapoměl.

extension=php_gd2.dll

extension=php_imap.dll

[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = mail.alcomp.cz
smtp_port = 25

; For Win32 only.
sendmail_from = havs@mujbox.cz
<HTML>btw: imap nema s mail() ani smtp nic spolecneho</HTML>
Něco jsem kdysi posílal s mailem, funkce byla myslím, imap_mail_compose a tam jsem tu knihovnu potřeboval, tak to zapínám automaticky pokaždý.
a jakej server mam na tom localu nastavit?