Volani PHP scriptu - UPLNY ZACATECNIK !

Zdravim
dneska jsem se rozhodl, ze konecne zkusim proniknout do PHP. A tak jsem procetl nety a zkusil jsem nejake ukazky. Ale narazil jsem na problem, chtel by jsem na strance zobrazit text pomoci PHP scriptu (proste se ucim, a tak vymyslim nesmysly) - treba text "Nazdar lidi"

Ma predstava byla, ze do svych stranech vlozim volani toho php scriptu a om mi vypise ten text primo na stranku. Jde to vubec?

Kod toho scriptu je zde (jmenuje se prvni.php)
<?php echo "Nazdar lidi"; ?>

A takhle jsem to chtel volat z te moji stranky
<?php include = "prvni.php"; ?>

Asi to je kravina, ale ucim se to teprve tri hodky.
Diky Premek
PS: je to tady na webzdarma, nikde jsem nic nenastavoval
pohoda, jen ten include musí být v *.php souboru, jiinak to nejde. Nebo si zavolej rovnou ten PHP s tou ozvěnou... myslím krz URL..
taky sem toho nazoru...chyba tam neni
první je dobře, volání include by mělo být bez rovnítka, např:
<?php include("prvni.php"); ?>

- jestli si dobře vzpomínám, tak jsem začal někde tady:
http://www.jaknaweb.com/php_vyuka.php?zobrazena_strana=2
http://www.tvorba-webu.cz/php.php3
- pak bych přešel spíš sem:
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=171
Chlapci,
diky vyzkousim a snad to pujde.

Odkazy prectu.
Premek
hups, ani si neuvedomuju, ze pisu include ""; ale je fakt, ze jsem na to chvilku ziral....

ja zacal tak, ze mi kamos rekl, ze potrebuje neco udelat (dynamicky formular o 45sloupcové tabulce v MySQL) a kdyz jsem mu rekl, ze je to v PHP a ze to neumim, tak rekl at se ho naucim. a uz to svistelo. postupem casu jsem zjistil, k cemu je MD5, BASE64 a SESSIONS ;)

stáhni si Czech překlad PHP manuálu (je to soubor nápovědy *.chm) a proguj. az nebudes vedet, napis to tam a jed.... nebo si laxne projed fce - je tam jakysi strom toho nejdulezitejsiho... At to nevypada, jako kdyz se Xili zacal ucit PHP a razem je ho plne WZ

//2 Xili: Sry, je to fakt
Tak uz to dokonce i pracuje.
Sice je ten text blbe pozicovany, ale asi mam chybu v css

Tak diky moc
Premek
Ja jsem se namahal ucenim se php asi tyden, nez jsem zjistil ze asi nato nemam. Ale blbost, nejlepsi je si stahnout ruzne hotove free scripty a vykaslat se na uceni se od korenu. Tyto scripty jsem zacal upravovat, doplnovat, kombinovat a stylem uspech/neuspech jsem se dopracoval k tomu ze dnes uz php prakticky (az na par pomucek) pisu z hlavy. Z teoreticke stranky jsem asi na urovni 0+ ale vubec mi to nevadi, tvorim php stranky jedna radost.