readdir na webzdarma

mam na serveri webzdarma umiestnenu stranku s funkciou readdir. ta mi vsak stale vracia len praznu hodnotu. na mojom domacom serveri to slape pohode. zeby server to wz nepodporoval? ale v dokumentacii sa o readdir nic nehovori. wedel by niekto v com je problem. dikes

kod:
<?
while(( $file=readdir(opendir('maps')))!== false) {
echo ($file."<br>");
}
?>
Zkus to radši takto:

$dir=openDir('maps');
While($file = ReadDir($dir)) echo $file.'<br />';
readdir: to je ten soubor, co se zobrazí popkud stránka neexistuje...? Pardon ale nevim:(
Ne-e, readdir je cteni polozek (souboru, adresaru) z adresare...
Aha.. díky za info..
to mam vyssie v kode.... ved mne na mojeom serveri stranka bezi, ale na WZ mam s tym problem, proste tam kde by mi malo vypisat obsah adresara je velke nic. asi je to skor otazka do temy Podpora...
while(( $file=readdir(opendir('maps')))!== false) {
A nevolá se takhle náhodou funkce opendir vícekrát? Oprav to, jak radí Džej Ár.
$path = 'maps';
$dirlist = '';

if ( file_exists($path) ) {

$handle = opendir($path);
while(( $file=readdir($handle))!== false) {

tak znovu... toto je ten kod, mne to ide v pohde, dam na WZ a stale vracia praznu hodnotu $file, takze podporuje server tuto funkciu alebo nie ? alebo je v tom kode nejaky hack-ik?
a co práva na adresáři maps? Pokud ho apache, jakožto uživatel, který není ani vlastník ani ve skupině, nemůže přečíst, tak dostaneš prázdnou množinu. Já readdir používám na zobrazování galerie (fiestaclub.wz.cz/galerie.php), takže na wz to rozhodně funguje.
newiem ci to bude ono. ja sa totiz ku obsahu 'maps', a dalsim adresarom v nom, dostanem bez problemov aj na wz, ale ked mi ma spravi vypis tohto adresara tak vracia pradznu. mohol by si poslat zdrojak tej tvojej galerie alebo ja tebe ten moj?
ehh, tak to nebyla galerie.php, ale foto.php. No, to je jedno. Já ti ho klidně pošlu, ale je to dost dlouhé, tak abys v tom neměl větší zmatek.
Jde o to, že musíš otvírat (opendir()) něco, co existuje. Tedy zkus si někam vypsat cestu, kterou otvíráš. Pak vypiš nějaké hlášky, v případě, že se to nepovede
if ( opendir()) { cosi } else { echo "chyba nejde to"; }
Pak je třeva vědět, že apache k souborům přistupuje jako jiný uživatel. (v adminu nebo přes ftp vidím soubory, apache je nevidí).

Ten kód jak máš nahoře vypadá dobře, ale ještě zkus ošetřit ten opendir.
tak tomu prvemu som m poxopil a znovu spomeniem ze mne to na mojom domacom serveri bezi bez problemov a ma wz som ho cely skopol a nic.
tu je moj zdrojovy kod ( www.bdm.borec.cz/zdrojak.txt ) a tu je vysledna stranka ( www.bdm.borec.cz/main.php?id=ml ) skus na to prosimta mrknut
No... ja jsem tu minule psal na ReadDir na načtení náhodného obrázku....

Je to asi tyde z5....
( filesize($dir) == 0 ) && ( $file != "." ) && ( $file != ".." ) && ( $file != "..." ) && ( file_exists("$path/$file/$file.htm")

tohle je podmínka, kterou používáš na to, aby se zobrazil nějaký soubor. Chvilku jsem nad tím uvažoval, co to může znamenat. A asi tak, hledáš adresáře, kde existuje soubor shodný se jménem adresáře s příponou htm. Jo?
Problém:
Pokud vím, tak na linuxu adresáře nemají nulovou délku, tedy filesize(adresář) ti nemusí dát nulu (a ani nedá, otestoval jsem to). Je lepší se ptát na typ souboru filetype(), které vrací typ souboru (fifo, char, dir, block, link, file a unknown). Soubor typu "..." na linuxu taky nenajdeš. To je microsoftí úlet, normálně se to zapisuje jako "../.."
takže celá podmínka by měla vypadata asi takto:

if ( ( filetype($dir) == 'dir' ) && ( $file != "." ) && ( $file != ".." ) && ( file_exists("$path/$file/$file.htm") ) { .... }

Ještě se mi zdá, že je to tam zbytečně dvakrát... Nevím, moc jsem to nezkoumal...
no jasne! uz to funguje.
fakt diki marko