jak docílím toho, aby se po kliknutí na odkaz otevřelo nové okno?
nechápu, proč to píšeš do této sekce....
target="_blank"
Prvy sposob:
<a href=odkaz.html target="_blank">
Druhy sposob:
<a href=# onclick=window.open("odkaz.html")>
Nutno říct, že tohle nepatří do PHP.. Jinak myslím, že target už není validní
a JS nemám rád, ale když už tak dej ještě odkaz normálně a pak ho zruš return false.. Protože by pak odkaz fungoval jen se zaplým JSkem...
No taky nutno říct, že otevírání v novém okně je něco jako podraz na uživatele, to on by se měl rozhodnout, jak chce odkaz otevřít a né, aby mu autor vnucoval, že se mu budou množit panely v browseru... i proto to už v xhtml (strict) zřejmě není validní...
Džej Ár -> jj, to máš pravdu, ale jsou odkazy, kde se to prostě hodí a je tu uživatelsky příjemnější...
Euroska: ale snad každej umí minimálně podržet Shift, když kliká na odkaz, ne...
Říkám, že to dokáže naštvat, ale jsou situace, kde to dokáže ledacos ulehčit.....
Myslím, že je to i v PHPmyAdminovi... Prostě když si chceš otevřít info o něčem, co zrovna používáš...
jj občas to je fajn, ale v masovém pužití to je dost vopruz. na odkazy co chci číst kliknu kolečkem a je to...
třeba v phpAdminovi se to používá tak akorát....
myslim že že link někam úplně jinam by moh bejt otevíranej do okna...
tak takove ty okynka v phpmyadminovi a pod bych ještě bral, ale jinak to nemám rád, buď kliknu levým nebo prostředním(kolečkem) tlačítkem a jedu jak já chci, ale když mi někdo nařídí, že i levé mi to otevře v novém panelu, tak to nasere, ještě, že se to dá otevírání v nových oknech v prohlížečích zakázat...
díky, já to použiji na odkazy wen z webu. v rámci webu, to nepoužiju. nejsem sebewrah.