if () {} x if (): endif;

Používám editor, co má nahoře napsané jEdit. Druhý případ, tedy if (): endif; označuje jako "ugly syntax". Navíc, když hledám začátek a konec bloku, tak se opravdu *mnohem* líp hledají ty {}. Navíc je to hezčí a kratší!
Proč lidi ještě používají to ugly syntax? Viděl jsem toho dost.
Napadá mě, že jsou to ti, co přešli z VB...
Nepoužívejte to, je to "ugly syntax".. (-;
ja vzdycky pouzival {}, protoze jak jsi rekl, druha varianta je delsi a ja jsem od prirody lenivej clovek:-)))
... a páč se po naťuknutí v PSPadu ukáže druhá závorka do páru a vím od kud kam
jj, ja tiez vzdy pouzivam {}
Já ugly syntax ani neumím, sice ji chápu, ale sám od sebe ji napsat nedovedu. Tahle syntaxe se podobá spíše Basicu nebo Pascalu, než skutečnému programovacímu jazyku (jako je třeba C++) ;) Složené závorky jsou opticky snáze rozlišitelné a většina dobrých editorů zvýrazňuje zbývající závorku v páru.
Tak tak, taky jsem pro {}, nic jinýho vlastně ani neznám. Navíc to zvýrazňování v PSPadu je velká výhoda, občas se mi podaří nějakou závorku ztratit a tohle mi vždycky napoví, kde jsem udělala chybu ;-)
Jednoznačně taky pro {} jen jsem lenivý a občas, když za podmínkou píšu jen jeden příkz, tak ho nepíšu bez toho...
já sem tak líný prase, že píšu ugly syntax, bo sem něco psal a pak hledal, kde mi chyní druhá závorka, kde přebejvá atd. Někdo (žeby sám osobně Tom) mi poradil "ugly syntax" a držim se jí, bo sem línej si pamatovat kombinaci
Ctrl+alt+b a Ctrl+alt+n;)
..taky mě napadlo, když napíšu
if () {
?>
cosi
<?php
}
...

jsem si myslel, že to třeba nebude fungovat a proto byla vymyšlena varianta ugly, ale funguje to. Ale tohle je taky ugly...
v ugly se hůře orientuje... příliš to nemusím..
Havel-st: přesně tak, zlatej PSPad...
Ja se taky hlasim k ugly ... Zacinal jsem na PHP a podle knizky od pana Koska, a ten ji taky pouziva, takze jsem si na ni zvykl ... navic mi prijde prehlednejsi co se tyce vlajkovitosti kodu ...
ja sa hlasim tiez k

if(){

}
elseif(){
}
else{
}
<HTML>>>bo sem línej si pamatovat kombinaci Ctrl+alt+b a Ctrl+alt+n;)

A ja si blahovne 7let myslel ze se programuje na anglicke klavesnici :(</HTML>
nevadí, stane se;)
to já taky čas od času musim psát na en klávesnici, bo nemůžu v tom přepínat (TurboC++ nevimkolik, ale je to DOSový, ale to sou asi všechny, že?)
Ja taky pisu na cesky klavesnici :) Na anglicky to fakt nejde, jak neni clovek zvyklej :)
Co na anglický nejde? Ještě nějaká lama používá QWERTZ a pak při záměně s EN klávesnicí nadává? Ať se potom tedy nediví. Já mám oboje QWERTY a přepínám úplně v pohodě. Ale mám pocit, že všechny programátorsky důležité znaky se dají napsat i pomocí obyč. CZ klávesnice (a nemusí to hned být tzv. programátorské rozložení). Ale to asi záleží na ovladačích klávesnice nebo nastavení někde kdesi. Každopádně mám cosi jako "EN klávesnice při podržení kláves", a to Alt + Ctrl (případně jen AltGr) + cokoliv se při CZ klávesnici vypíše jako kdyby to bylo na EN, snad jen s výjimkou tohohle znaku ¤ kde bych spíše čekal apostrof ', ale ten je kdyžtak dosažitelný přes Shift+¨ ;)
heh, já sem na QWERTZ, bo sem si zvyk ze začátků a teď se nejsem schopnej přeučovat (či spíše nemam proč;)). a když to zaměnim, tak si po max 2tizměnách Y>Z a Z>Y si zvyknu:) (ale ne na ty jiný znaky, třeba mi dělá zvyknout si na < a >)
jj ja pisem qwerty stale..cize EN :D...
no těžko říct jestli QWERTZ je lamařina... mě na tomhle učili psát všema deseti, když to přehodím taky si zvyknu, ale není to ono. Ale v práci se lidi u PC střídají, a kdybych všem přehodila na QWERTY tak se zvencnou, tak je lepší mít to všude stejně, tj. i doma.
A když si přepnu na EN, tak mě nevadí přehozený Z-Y, ale obvykle hledávám střednik :-D
V PHP nemám problém napsat všechno potřebný na český qwertz klávesnici, takže si nestěžuju. IMHO je to jen věc zvyku. ;-)
<HTML>Mno kdyz pisu text, pisu na qwertz pri CZ
Kdyz pisu kod pisu na qwerty EN
V prepinani Alt+Shift jde ziskat bezproblemu cvik a prepinam to stejne rychle jako pisu, navic nevim co se kde {}[];'",_- ... pise cesky protoze to pisu jen po prepnuti na EN</HTML>
Ja mam i ceskou klavesnici qwerty....
Co je soziteho na prepnuti klavesnice tam a zpet?