Diakritika ve formuláři

Mám stránku (page1) s nastaveným kódováním windows-1250, na které formulář. Data z něj se pomocí method=post pošlou na stránku page2, která má také jako kódování windows-1250. Problém spočívá v tom, že data s diakritikou na stránku page2 přijdou místo ěščřžýáíé takhle: Ä?ĹĄÄ?Ĺ?ŞýåíÊ. Na serveru je dle vyjádření mého hostingu taktéž nastaveno kódování windows-1250. Netušíte, v čem by mohl být problém?
to co tam vidíš je, zdá se, utf-8. Jsi si tím win kódováním jistý? Moc se mi to nezdá...
zkus ještě před posláním dat kódování klienta (v jakém kódování se data posílají) a to takto : mysql_query("SET CHARACTER SET cp1250"); a pak si ještě nastav kódování stránky a databázi.
Přes mysql to vůbec nejde, ten formulář to přes method=post pošle té druhé stránce, ta si to načte z HTTP_POST_VARS a pak to bude posílat mailem, ale už když dám vypsat to z HTTP_POST_VARS, tak je to v pr.... :(
Tak už jsem pokročil o kousek dál - nezávisle na tom, zda na page1 nastavím windows-1250 či utf-8, tak když na page2 nastavím utf-8, hodnoty z HTTP_POST_VARS se mi vypíší správně. Jenže jakmile je pošlu mailem, tak mi zas přijdou ve tvaru Ä?ĹĄÄ?Ĺ?ŞýåíÊ. Zkoušel jsem hlavičce mailu nastavit windows-1250 i utf-8, ale ani jedno nepomohlo, vždy to přijde takhle... Nevíte co s tím?