Vliv průběžného výpisu na rychlost zpracování

Nevím jestli se dá vůbec o něčem takovém mluvit, ale existuje nějaké ovlivnění rychlosti generace skriptu (a vlastně i výsledné rychlosti načtení u uživatele), pokud v průběhu vypisuji data (třeba HTML) vs. když nejdřív vykonám skript a s výsledku vypíšu všechno najednou? Díky za případné odpovědi ;o)
Neviděl bych ten rozdíl tak tragicky. On je většinou samotný skript proveden velice rychle na straně serveru (existují výjimky - dlouhé smyčky, náročné SQL dotazu nad velikou db), ale hlavní zpoždění nastává jednak při přenosu dat ze serveru na lokál a druhak při zobrazování v prohlížeči.

ad 1. Závisí na kvalitě připojení (latence, rychlost).
Řešení: zvyš kvalitu připojení

ad 2. Pokud máš třeba tabulkový layout, tak se v prohlížeči jakoby dlouho nic neděje, ačkoli data přicházejí a až dojdou všechna, tak celá stránka se objeví najednou (prohížeč musí tabulku zformátovat pro zobrazení).
Řešení: piš stránky moderními přístupy (CSS pozicování)

Nebo třeba fotky. Začátečníci jsou občas schopni dát na stránku fotku, kterou pro zobrazení zformátují v tagu img, ale odkazují na 2 MB soubor. Pak jen čekáš a čekáš (častěji raději okno po chvilce zavřeš a už na tu stránku nikdy nelezeš).
Řešení: optimalizovat

Takových prohřeškl, které způsobují pomalé načírání stránek je hodně.