ini_set

Na svem webu (vzhledem k tomu, ze tu neni to php5...) se snazim preportovat jeden skriptik, na localu mi to vsechno beha normalne, ale je to windows.

Jak nastavim ini_set, aby mi to fungovalo na linuxu? jde zrejme o ty lomitka, ale at zkousim, co zkousim, nejak to nefunguje.

takhle to mam na localu u sebe:
$IP = "M:\\wiki\\xampp\\htdocs\\francais";
ini_set( "include_path", ".;$IP;$IP/includes;$IP/settings;$IP/background" );

a ted jeste na svem serveru?

pokud by to mela byt webova adresa, tak je http://augustin.signaly.cz/fr/ a kdyby mistni, tak neco jako: /home/tvorime/augustyn.signaly.cz/fr/. ale fakt nevim :))

diky ta jakekoli info! jsem z toho trochu zoufaly.
Pokud se nepletu tak ini_set je zakazan. Tak to ti nepujde.

>> $IP = "M:\\wiki\\xampp\\htdocs\\francais";
Tak tohle ti uz vubec nepujde na wz, ani v jinem linuxu. To je widowsky zapis cesty, ktery na linuxu nefunguje. Za prve cesta je uplne jina a za druhe linux nepouziva "\\" ale jen "/".

Akorat trochu nechapu co chces preportovat. Pokud jde o cesty, tak zkus $IP = "fr/includes" atd. Ale fakt nevim. Chtelo by to ukazat kousek nebo cely zdrojak.
No jedna se o autoload.php, ale znova opakuju, ze to nemam na wz, ale jinde. snad vam to nevadi, ze se ptam tady? :)

<?php

$IP = "M:\\wiki\\xampp\\htdocs\\francais"; //originalni adresa, kterou chci zmenit
ini_set( "include_path", ".;$IP;$IP/includes;$IP/settings;$IP/background" );

function __autoload($class_name) {
require_once $class_name . '.php';
}

?>

ted jsem to ale cele prekopiroval a chci to zmenit, aby mi to fungovalo na linuxu...

a jak zjistim, jestli je ini_set povolen?
ini_set() zjistis tak, ze ho zavolas. Pokud ohlasi chybu neco v tom smyslu, ze neni povolen, tak neni povolen, jinak je.

Ted uz to jak tak chapu. Pouzij adresu:
$IP = "http://augustin.signaly.cz/fr/" nebo nic $IP="";

A ted hodne zalezi, jestli je ini_set funkcni. Jestli je, tak zmen jen $IP. Jestli neni, tak se dost zapracujes, protoze $class_name budes hledat ve 4 adresarich. Proste vytvoris skript, ktery otestuje, jestli ten dany soubor v adresari existuje. Pokud jo, tak pouzijes require_once $IP ."/". $hledany_adresar ."/". $class_name . '.php';
jo a jeste mensi detail, ach jo. index.php mi tam ten autoload ocividne nevlozi, zas tu adresu mam asi blbe:

include_once ( "./settings/autoload.php" );

ma to byt v adresari settings.. jak to ma byt spravne?

sorry za lamerskou otazku :)
Mas stesti. Nic se nemeni :) V indexu pouzij ten include_once a je to.
autoload.php se vlastne jen pripoji k index.php a ten je v hlavnim adresari a skript je tak nastaveny.
tak pokud phpinfo() nekeca, tak bych ini_set nemel mit zakazane (na rozdil od WZ, kde zakazane je) ale stejne mi to z jakehosi zahadneho duvodu nefacha.

1) jak zapnu ohlasovani chyb?
to by mi moc pomohlo, takhle se jen jednoduse nic nezobrazi a ja netusim, v cem je chyba, kdyz mi to na localu funguje.

2) mam tam settings/Settings.php:
<?php
class Settings {
public static $language = "francais";
}
?>

a pak index.php
<?php
include ( "./settings/Settings.php" );
echo Settings::$language;
?>

ale jednoduse se mi tam nic nezobrazi...ten soubor je dobre ulozenej... absolutne netusim, proc to nefacha, kdyz to na localu beha!

any idea? jinak se asi picnu :)
jo PHP je 5.0
1) Zobrazeni chyb: error_reporting(E_ALL); Dej na zacatek.

2) PHP5 a s OOP jsem jeste nepracoval. Ale nemelo by byt jeste pretim inicializace Settings? Neco jako "new Setting"? Jen hadam :)
je to cely nejaky divny... kdyz napisu:
<?php
error_reporting(E_ALL);
echo "prdlajs
?>

tak se nezobrazi vubec nic, ani chybove hlaseni.

a kdyz napisu
<?php
error_reporting(E_ALL);
echo "prdlajs" // bez stredniku na konci
?>

normalne se vytiskne prdlajs, ze tam chybi strednik to ignoruje. fakt netusim.. je to cely nejak zacarovany...

2) static variable je vyhodna prave v tom, ze se da pouzivat i bez toho, aniz by se pred tim inicioval objekt. takze zadne new, ale proc to nefunguje, absoltune netusim... doma mi to vsechno funguje jak ma... Tady to ani nehlasi zadnou chybu...

neznate jeste nejaky jiny free webhosting, kde by slo pouzivat PHP5 a MySQL?
www.php5.cz