nefunguje mi PHP

Ahoj,
chtěla bych začít s PHP, ale doma nemám možnost připojení k netu. Zkoušela jsem vytvořit web. stránku v PHP, ale nefunguje mi- otevřená stránka je úplně prázdná. Bude to nejspíš tím, že nemám nainstalovany nějaký program. zkoušela jsem stáhnout z www.php.net - php4.0...., ale nějak mi to stejně nefunguje. Můžete mi někdo poradit jak na to?
Diky Jitule
no, je třeba php nainstalovat a řict tvému lokálnímu webovému serveru, že se bude používat php, pokud má soubor příponu php (třeba).
To se nejlépe dělát instalátorem. Každé to php má někde (na netu nebo u sebe) instalátor, který se zeptá, kde je php a který webový server se má s php prát.
jo, pokud to má být funkční, tak se to MUSÍ prohnat přes webový server. Jinými slovy adresa v horním řádku musí být http://localhost nebo něco podobného. Nikdy file://cosi
Je to trochu jasné?
skus si racej nainstalovat napr. PHPTriad alebo EasyPHP. Tam toho nemusis moc nastavovat rucne...
no, přes webový server - to je to co právě nechápu. mám si jako na PC vytvořit novej "účet"?, nebo jak dosáhnu toho, aby tam na začátku nebylo něco jako C://...., ale HTTP://.... dyž nemám přístup na net.
1.) stahni a nainstaluj si program EasyPHP
2.) spusti to
3.) otvor svoj browser a napis tam http://localhost/
4.) po uspesnom nastaveni nebudes pisat do browseru file://C:/windows/desktop/www/index.php ale http://loaclhost/index.php
No já až pojedu domů tak to vyzkouším. Pro jistotu jsem si k tomu stáhla ještě nějakej ten text.
Určitě děkuji za radu.